REAL TIME |

Γενικά θέματα 1 Σεπτεμβρίου 2009

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα

Ενημερωτική χαρακτηρίζεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα της Τίνα Καϊντάναου, της νέας αναπληρώτριας βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας. Η κυρία Καϊντάναου, η οποία θα επισκεφθεί και την Αγκυρα, είναι η αντικαταστάτρια του Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει σύντομα πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν.

Αμερικανίδα αξιωματούχος στην Αθήνα

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, δεν έχει ειδίκευση στα ενεργειακά θέματα. Εχει όμως εμπειρία από τα Βαλκάνια, καθώς διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα, αλλά και βοηθός του πρώην αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια Κρίστοφερ Χιλ (1998- 1999). Η αμερικανίδα διπλωμάτις θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον υφυπουργό Αμυνας κ. Κ. Τασούλα, ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα. Αν και η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους, το όψιμο αμερικανικό ενδιαφέρον για «άμεσο διάλογο» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο με την επίσκεψη αυτή.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube