REAL TIME |

Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ουκρανία 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Νιέτ» Μεντβέντεφ στις ουκρανικές αξιώσεις για το φυσικό αέριο


Ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κάλεσε σήμερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, να μη συμφωνήσει με το Κίεβο σε μια ενδεχόμενη αλλαγή των τελών διέλευσης του φυσικού αερίου από το ουκρανικό έδαφος.

Με την χαρακτηριστική φράση “μην πληρώσετε” προς τον κ. Μίλερ, ο κ. Μεντβέντεφ έδειξε ότι δεν προτίθεται να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές συμφωνίες με την Ουκρανία.

“Πρέπει να λειτουργήσουμε σύμφωνα με το συμβόλαιο το οποίο έχει υπογραφεί. Καταλήξαμε σε αυτό το συμβόλαιο σε μία επίπονη συγκυρία και μετά από πολύ δουλειά”, είπε ο κ. Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στο συμβόλαιο που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2009, εκτονώνοντας την κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών, κρίση η οποία οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της τροφοδοσίας της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

“Πρέπει να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας σε αυτή τη βάση. Δεν υπάρχει ανάγκη να εφεύρουμε οτιδήποτε. Οι καιροί είναι χαλεποί και για μας”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube