REAL TIME |

Γενικά θέματα 1 Σεπτεμβρίου 2009

Παρενόχληση αεροπλάνου της Ολυμπιακής από τουρκικά μαχητικά


Πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο οποίος πραγματοποιούσε πτήση από τη Ρόδο στη Μυτιλήνη, κατήγγειλε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει για το περιστατικό τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.

Επικοινωνία Μπακογιάννη με Τούρκο ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών είχε την Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με παραβάσεις εντός FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη, που έθεσαν σε κίνδυνο πολιτική πτήση.

Επίσης, με οδηγίες της κας Μπακογιάννη, η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε χθες σχετικό διάβημα τονίζοντας τη μεγάλη ενόχληση και τη βαθιά ανησυχία της χώρας μας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείο εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε ότι “oι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς σχέδια, και οι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα”.

Τέλος, ο κος Δελαβέκουρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράνομη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι “η επίσκεψη αυτή γίνεται σε αντίθεση προς τις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό”.capital.gr

Ελληνική αντίδραση για τις νέες τουρκικές παραβιάσεις Διάβημα από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία της υπουργού Εξωτερικών με τον τούρκο ομόλογό της, μετά τις νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Σε μία εξ’ αυτών μάλιστα, παρενοχλήθηκε πτήση της πολιτικής αεροπορίας.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση την Τρίτη (1/9) 0 εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας δήλωσε:

“Οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς σχέδια, και οι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα.

Με οδηγίες της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε χθες σχετικό διάβημα τονίζοντας τη μεγάλη ενόχληση και τη βαθιά ανησυχία της χώρας μας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Επιπλέον, η Υπουργός Εξωτερικών είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό της.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει για το περιστατικό τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, τριπλή πτήση πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους Ικαρίας, σε κλασσικό σχηματισμό μάχης με αλληλοκαλύψεις των επιμέρους στοιχείων.

Πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο οποίος πραγματοποιούσε πτήση από τη Ρόδο στη Μυτιλήνη, κατήγγειλε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά.Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube