REAL TIME |

Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 5 Σεπτεμβρίου 2009

Η Μόσχα επιθυμεί πρόσβαση στις “εσωτερικές συζητήσεις” του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν

Ο Ρογκόζιν σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία βοηθάει το ΝΑΤΟ με την έγκρισή της για τη μεταφορά μέσω ρωσικού εδάφους υλικού που προορίζεται για τις δυνάμεις της συμμαχίας στο Αφγανιστάν και ότι ως εκ τούτου η Μόσχα πρέπει να ενημερώνεται ενδελεχώς.”Βοηθάμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε τί συμβαίνει εκεί”, κατέληξε.

Η Μόσχα επιθυμεί πρόσβαση στις “εσωτερικές συζητήσεις” του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να έχει πρόσβαση στις “εσωτερικές συζητήσεις” του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν και να γνωρίσει τις λεπτομέρειες της πολιτικής και στρατιωτικής στρατηγικής της συμμαχίας στη χώρα αυτή.

“Προς το παρόν, το θέμα είναι η Ρωσία να έχει πρόσβαση στις εσωτερικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στη συμμαχία Ντμίτρι Ρογκόζιν.

“Θέλουμε να γνωρίσουμε τη στρατιωτική στρατηγική, τα στρατιωτικά και τα πολιτικά σχέδια, στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ αντιμετωπίσει ένα απόλυτο φιάσκο”, προσέθεσε.

“Αν φύγουν, όπως από το Βιετνάμ, θα αφήσουν πίσω τους μόνον συντρίμμια και στη γειτονιά θα υπάρχει μόνο η Ρωσία και οι εταίροι μας της κεντρικής Ασίας”, επισήμανε.

Ο Ρογκόζιν σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία βοηθάει το ΝΑΤΟ με την έγκρισή της για τη μεταφορά μέσω ρωσικού εδάφους υλικού που προορίζεται για τις δυνάμεις της συμμαχίας στο Αφγανιστάν και ότι ως εκ τούτου η Μόσχα πρέπει να ενημερώνεται ενδελεχώς.

“Βοηθάμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε τί συμβαίνει εκεί”, κατέληξε.

Παράλληλα η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν το πρωί στο Αφγανιστάν από επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε στη διάρκεια περιπολίας τους.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε προς μεγάλη του λύπη για τη φονική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, σήμερα το πρωί, εναντίον γάλλων στρατιωτών που περιπολούσαν με όχημα στην περιοχή του Σόουκι, ανάμεσα στις βάσεις στο Νιτζράμπ και το Μπαγκράμ”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube