Weather Icon
Ιράν , Λατινική Αμερική , Συρία 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ιράν – Βενεζουέλα: Σχεδιάζουν κατασκευή διυλιστηρίου στη Συρία

Μνημόνιο κατανόησης για σύσταση κοινοπραξίας με στόχο την κατασκευή διυλιστηρίου στη Συρία, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και παραγωγικής δυναμικότητας 140.000 βαρελιών τη ημέρα, υπέγραψαν το Ιράν και η Βενεζουέλα, σύμφωνα με το “Περιφερειακό Δίκτυο Τύπου” που επικαλείται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Λιβάνου “The Daily Star”.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το ανώτερο στέλεχος της ιρανικής Petropars Oil and Gas Company κ. Μοχάμαντ Αλί-Ταλεμπί γνωστοποίησε ότι “η συμμετοχή του Ιράν στην κοινοπραξία θα ανέλθει στο 26% ενώ της Βενεζουέλας στο 33%. Συμμετοχή σε ποσοστό 15% και 26% αντιστοίχως, θα έχουν η Μαλαισία και η Συρία”.

Και οι δύο πλευρές απέφυγαν να διευκρινίσουν το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του διυλιστηρίου. “Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να ανταγωνιστούμε ξένες πετρελαϊκές εταιρίες και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην παγκόσμια αγορά”, είπε ο κ. Ταλεμπί.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το Ιράν θα προσφέρει το 20% των αναγκαίων ποσοτήτων αργού πετρελαίου, η Βενεζουέλα το 30% και η Συρία το υπόλοιπο 50%.

iKypros
24/09/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube