Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεχασμένοι από την Πολιτεία δηλώνουν οι κάτοικοι της Σύμης

..ενώ απέναντι στις Τουρκικές ακτές λένε οι κάτοικοι, οι μαρίνες κατασκευάζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Όπως είπε ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας «αν πάτε στην Τουρκία, θα δείτε ότι κατασκευάζεται μια μαρίνα κάθε χρόνο και εμείς εδώ σκοντάφτουμε στη γραφειοκρατία».
16.9.2009

Ξεχασμένοι από την Πολιτεία δηλώνουν οι κάτοικοι της Σύμης
Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς

Στην ακριτική Σύμη συνεχίστηκε το οδοιπορικό του ALPHA στην Ελληνική περιφέρεια ενόψει των εκλογών. Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού δηλώνουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία, καθώς όπως είπαν μιλώντας στον ρεπόρτερ Κώστα Σαρικά, αν και το γραφικό νησί τους ζει απ’ τον τουρισμό, οι υποδομές που θα κρατήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες σε αυτό και θα εξασφαλίσουν δουλειά στους ντόπιους, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

«Εδώ και χρόνια παλεύουμε μόνοι μας» λένε οι Συμιακοί, μεγάλο πρόβλημα για τους οποίους είναι, ότι τα πλοία απ’ τον Πειραιά είναι ελάχιστα και για να επισκεφτεί κάποιος το νησί, πρέπει να περάσει ένα μικρό «Γολγοθά», αφού το ταξίδι από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έως τη Σύμη διαρκεί 20 ώρες. Ακόμη, αν και το νησί ζει απ’ τον τουρισμό, μαρίνα δεν υπάρχει, ενώ απέναντι στις Τουρκικές ακτές λένε οι κάτοικοι, οι μαρίνες κατασκευάζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Όπως είπε ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας «αν πάτε στην Τουρκία, θα δείτε ότι κατασκευάζεται μια μαρίνα κάθε χρόνο και εμείς εδώ σκοντάφτουμε στη γραφειοκρατία».

Όσοι δεν ζουν απο τον τουρισμό, όπως οι ψαράδες, χρόνο με το χρόνο λιγοστεύουν, καθώς όπως λένε, δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια από την Πολιτεία. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει τρία με τέσσερα παιδιά, με αποτέλεσμα σε σύνολο 2.500 κατοίκων οι 500 να είναι μαθητές. Οι νέοι ωστόσο λένε, ότι για να βρουν δουλειά, αναγκάζονται να φύγουν είτε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα και τονίζουν, ότι «πρέπει να φτιαχτούν υποδομές, για να μείνουμε εδώ». Η Πολιτεία όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά συχνά λειτουργεί σαν εχθρός μας, υποστηρίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Πρόσφατα 2.000 ιδιοκτησίες, σπίτια και οικόπεδα, χαρακτηρίστηκαν δημόσια περιουσία. Τα κληρονομήσαμε απο τους παππούδες μας και πληρώνουμε φόρους, λένε αγανακτισμένοι οι Συμιακοί.

Πηγή: ALPHA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube