REAL TIME |

Γενικά θέματα 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η Μόσχα εγκαταλείπει τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων στο Καλίνινγκραντ

Η Μόσχα εγκαταλείπει τα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων στο Καλίνινγκραντ

Η Ρωσία εγκατέλειψε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ έπειτα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τα σχέδια ανάπτυξης αντιπυραυλικού συστήματος στο έδαφος της κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικο-διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Η εγκατάλειψη από την Ουάσινγκτον του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη Ρωσία σε απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο αντιπυραυλικής άμυνας θα παγώσουν και ίσως να εγκαταλειφθούν πλήρως”, δήλωσε η πηγή προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει και άλλα στρατιωτικά μέτρα τα οποία επρόκειτο να λάβει για να απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο.

Ανάμεσά τους ένα σχέδιο ανάπτυξης βομβαρδιστικών T-22 στο Καλίνινγκραντ και του εξοπλισμού των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με τεχνικές που θα τους επέτρεπαν να διαφεύγουν του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, διευκρίνισε.

ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube