REAL TIME |

Γενικά θέματα 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ρωσία: ‘Ενα βήμα προς την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα ικανοποίηση για την απόφαση εξαγοράς της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel από την καναδική Magna και τη ρωσική τράπεζα Sberbank, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή ένα “πρώτο βήμα” προς την ένταξη της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

“Ελπίζουμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα που θα μας οδηγήσει σε μία πραγματική ένταξη στην ευρωπαϊκή οικονομία”, είπε ο Πούτιν υποδεχόμενος την ομάδα Valdai, στην οποία μετέχουν ξένοι εμπειρογνώμονες για τη Ρωσία, στην κατοικία του στο Νόβο Ογκάρεβο, έξω από τη Μόσχα.

Προτιμώντας τη Magna και τη Sberbank, η αμερικανική General Motors “έκανε μία δίκαιη επιλογή, διεπόμενη από ένα βαθμό κοινωνικής υπευθυνότητας”, πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Οπως έγινε χθες γνωστό, η GM θα παραχωρήσει το 55% των ευρωπαϊκών της θυγατρικών Opel και Vauxhall στις Magna / Sberbank οι οποίες θα μοιραστούν εξ ημισείας το ποσοστό αυτό και θα προτείνει το 10% στους εργαζομένους. Ο αμερικανικός όμιλος, σύμφωνα με το σενάριο αυτό, θα διατηρήσει το 35% των μετοχών.
athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube