REAL TIME |

Γενικά θέματα 29 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι


Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για σήμα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προς ελληνικά αεροσκάφη, που πετούσαν πάνω από το Φαρμακονήσι

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 13:32 ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απηύθυνε σημεία, μέσω ασυρμάτου, προς τρία ελληνικά F-16, που πετούσαν στην περιοχή του Φαρμακονησίου εντός του Εθνικού Εναερίου Χώρου, εκτελώντας εκπαιδευτική άσκηση να απομακρυνθούν από την περιοχή, επειδή δήθεν πετούσαν σε τουρκικό εναέριο χώρο, αλλιώς θα αναχαιτίζονταν. Τα ελληνικά μαχητικά, που πετούσαν σε ύψος τριών χιλιάδων ποδών συνέχισαν κανονικά και ολοκλήρωσαν την άσκηση ανεπηρέαστα, οπότε επέστρεψαν στη βάση τους, στο αεροδρόμιο της Σούδας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ραντάρ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχει απευθύνει παρόμοια σήματα ακόμη και προς τα αεροσκάφη της Ευρωπαϊκής Δύναμης, που δρουν στην περιοχή για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.
© 2009 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι
Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται εντός του ελληνικού εναερίου χώρου. Περίπου στις 13:30, τουρκικό ραντάρ ζήτησε από τρία μαχητικά F16 που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από το Φαρμακονήσι να απομακρυνθούν διότι πετούν πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο.

Οι χειριστές του επικοινώνησαν με τους Έλληνες πιλότους μέσω της διεθνούς συχνότητας. Τα ελληνικά μαχητικά αγνόησαν την εντολή, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκπαιδευτική άσκηση που εκτελούσαν. Στη συνέχεια, προσγειώθηκαν στη βάση τους, στη Σούδα. Είναι η πολλοστή φορά που τουρκικά ραντάρ προχωρούν σε αντίστοιχες κινήσεις, τόσο σε ελληνικά όσο και σε αεροσκάφη άλλων χωρών, που μετέχουν στη δύναμη FRONTEX, στην ευρύτερη περιοχή.
Enet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube