Γενικά θέματα 3 Σεπτεμβρίου 2009

Να κλαις και να γελάς…

Να κλαις και να γελάς…

H εικόνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δέχεται αρκετά πλήγματα τον τελευταίο καιρό

Αν και από τη μια είναι να κλαις με αυτά που συμβαίνουν στη δική μας χώρα, από την άλλη, με κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, είναι πράγματι να γελάς!
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώσαμε τους φίλους του ιστολογίου για ένα γεγονός που συνέβη σε τουρκικό στρατόπεδο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες.
Σήμερα, ένα άλλο γεγονός που συνέβη σε μονάδα των τεθωρακισμένων, στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας, είδε το φως της δημοσιότητας και δημιούργησε αίσθηση στην τουρκική κοινή γνώμη.
Το γεγονός συνέβη στην πόλη Σανλί-Ούρφα, την αλεξανδρινή Έδεσσα, σε μονάδα τεθωρακισμένων της 2ής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.
Με βάση δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας Habertürk, δυο ημέρες μετά το θανατηφόρο επεισόδιο στην πόλη Ελαζίγκ, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, ένα άλλο επεισόδιο έγινε σε μονάδα της Σανλί-Ούρφα, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε δυο Τούρκους στρατιώτες.
Συγκεκριμένα, μετά από αποψίλωση χόρτων που έκαναν στο στρατόπεδο, ένας μόνιμος λοχίας, μαζί με τον οδηγό και δυο κληρωτούς στρατιώτες, φόρτωσε τα χόρτα σε ένα στρατιωτικό φορτηγό όχημα και ανέλαβε να τα πετάξει χόρτα σε μια χωματερή. Στη χωματερή υπήρχε μια φλεγόμενη τάφρος, στην οποία έριχαν οι στρατιωτικές μονάδες τα σκουπίδια τους.
Ο μόνιμος λοχίας διέταξε το φορτηγό να κάνει όπισθεν και να πλησιάσει στη φλεγόμενη τάφρο, για να απορρίψει σ’ αυτήν τα χόρτα της αποψίλωσης. Οι στρατιώτες που άκουσαν τη διαταγή, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, λέγοντας στον μόνιμο λοχία ότι ρίχνοντας τα χόρτα θα δυνάμωνε η φωτιά που έκαιγε στην τάφρο, με αποτέλεσμα να υπάχρει κίνδυνος να πάρει φωτιά το ίδιο το φορτηγό. Μπροστά στις αντιρρήσεις των στρατιωτών ο μόνιμος λοχίας εκνευρίστηκε και απάντησε ως εξής:
‘Εσείς οι νεοσύλεκτοι ήλθατε να μας μάθετε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας; Πετάξτε τα χόρτα στην τάφρο, να πάμε για φαγητό”.
Μπροστά στην επιμονή του ανωτέρου τους οι νεοσύλεκτοι άρχισαν να πετούν τα χόρτα στην τάφρο, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και τα χόρτα που ήταν ακόμα στην καρότσα και να αναφλεγεί και το ίδιο το φορτηγό. Οι στρατιώτες, προσπαθώντας να αποφύγουν τη φωτιά πήδηξαν από το φορτηγό, μόνο που στη βιασύνη τους να γλυτώσουν από τις φλόγες, έπεσαν μέσα στην φλεγόμενη τάφρο. Προσέτρεξαν σε βοήθεια οι συνάδελφοί τους και τους έσωσαν τη ζωή, για να μεταφερθούν στη συνέχεια με βαρειά εγκαύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Ντιγιαρμπακίρ.
Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με το θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών στο Ελαζίγκ, οι συγγενείς των νέων θυμάτων διέρρευσαν το γεγονός στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν έρευνα και ανέδειξαν το θέμα. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το γεγονός πέρασε στα βιβλία της μονάδας ως ατύχημα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube