Weather Icon
Αφγανιστάν , Πολωνία 22 Σεπτεμβρίου 2009

Απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ζητούν οι Πολωνοί

Απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ζητούν οι Πολωνοί

Το 76% των Πολωνών ζητά απόσυρση ενώ το 20% εμμένει στην αποστολή.

Σφυγμομέτρηση έδειξε ότι το 76% των Πολωνών επιθυμούν να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν οι δύο χιλιάδες πολωνοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί εκεί, και μόνο το 20% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αποστολή.

Η σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από την CBOS δείχνει ότι ο αριθμός των Πολωνών που επιθυμούν την άμεση αποχώρηση των πολωνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ανέβηκε κατά 3% από τον Φεβρουάριο.

Περίπου το 71% πιστεύει ότι η αποστολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να φέρει την ειρήνη στο Αφγανιστάν, και μόνο το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί το αντίθετο.

Σημειώνεται πάντως ότι η πολωνική κυβέρνηση έχει πεί πως κάθε απόφαση για αποχώρηση θα πρέπει να γίνει μετά από συνεννόηση με τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους.

Η σφυγμομέτρηση έγινε σε δείγμα 1.086 Πολωνών από τις 3 έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Χθες ο Aμερικανός διοικητής των αμερικανικών και Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που δεν αποσταλούν και επιπλέον στρατιώτες «το αποτέλεσμα θα είναι πλήρης αποτυχία».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube