Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2009

Το γραφείο του Νετανιάχου δεν είπε την αλήθεια για το ταξίδι του πρωθυπουργού.

Το γραφείο του Νετανιάχου δεν είπε την αλήθεια για το ταξίδι του πρωθυπουργού.


Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχτηκε σήμερα ότι προέβη σε ανακριβή ενημέρωση, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά την κάλυψη του μυστικού ταξιδιού που πραγματοποίησε ο Νετανιάχου στη Ρωσία με θέμα τα προγράμματα πωλήσεις ρωσικών όπλων στο Ιράν.

“Ο πρωθυπουργός ήταν απασχολημένος με μια απόρρητη υπόθεση άμυνας.
Ξεκινώντας με καλή πρόθεση ο στρατιωτικός του ακόλουθος (στρατηγός Μέιρ Καλίφι) πήρε την πρωτοβουλία να προστατεύσει το απόρρητο, δημοσιοποιώντας μια ανακριβή ανακοίνωση”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Προκειμένου να αιτιολογήσει την ξαφνική απουσία του Νετανιάχου, ο στρατιωτικός του ακόλουθος είπε την Τρίτη πως ο πρωθυπουργός μετέβη σε “εγκαταστάσεις ασφαλείας του Ισραήλ”, υπονοώντας το αρχηγείο της Μοσάντ, των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή του Τελ Αβίβ.
Ωστόσο σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου εκείνη τη ώρα βρισκόταν στη Ρωσία για να συζητήσει με ανώτερους ρώσους αξιωματούχους για μια νέα συμφωνία πώλησης ρωσικών όπλων στο Ιράν και τη Συρία, καθώς και για τους κινδύνους μεταφοράς ρωσικών όπλων στην σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου είχε αναχωρήσει τη Δευτέρα από το Ισραήλ με άκρα μυστικότητα με αεροσκάφος των ιδιωτικών αερογραμμών Μερχάβ, που ανήκουν στον επιχειρηματία και πολιτικό υποστηρικτή του Γιόσι Μάιμαν.
Το Ισραήλ προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να πείσει τη Μόσχα να μην προμηθεύσει στο Ιράν ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 το οποίο θα μπορoύσε να εγκατασταθεί γύρω από τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Το Κρεμλίνο διέψευσε την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού.
“Ο Νετανιάχου δεν μετέβη στη Μόσχα ούτε την περασμένη εβδομάδα ούτε τη Δευτέρα”.
Πηγή express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube