Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τρεις ανώτεροι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας στον εισαγγελέα για ναρκωτικά

Τρεις ανώτεροι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας στον εισαγγελέα για ναρκωτικά


Κατά την επιχείρηση που έκανε η Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης προχθές (έπιασαν τριάντα τόνους χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για παρασκευή ηρωίνης) συνελήφθη ως ύποπτος ο Habib Kanat. Ο συλληφθείς απεκάλυψε στον εισαγγελέα ότι είχε σχέσεις με τρεις υψηλόβαθμους διευθυντές της τουρκικής αστυνομίας, τους οποίους αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Σύμφωνα με την κατάθεση του Habib Kanat, οι τρεις αξιωματικοί έδιναν συνεχώς πληροφορίες στον ίδιο για τις επιχειρήσεις που επρόκειτο να κάνει η αστυνομία και έτσι διέφευγε τη σύλληψη μέχρι τώρα.
Αν και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για όσα καταθέτει ο Kanat, σημειώνεται ότι ο γυιος ενός πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οργανωμένου Εγκλήματος είναι συνέταιρος με τον συλληφθέντα.
Οι τρεις διευθυντές που υπηρέτησαν στη Διεύθυνσης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οργανωμένου Εγκλήματος και στη Διεύθυνση Προστασίας, αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα εντός της ημέρας.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν από πολλά κράτη ότι οι κρατικές υπηρεσίες της παίζουν συντονιστικό ρόλο στην παραγωγή ηρωίνης και στη διακίνησή της στην Ευρώπη.
Πηγή: ZAMAN

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube