Γενικά θέματα 4 Σεπτεμβρίου 2009

Υπό αστυνομική επιτήρηση: Υποβόσκει «έκρηξη» στο Τέμενος Ομεριέ

Υπό αστυνομική επιτήρηση: Υποβόσκει «έκρηξη» στο Τέμενος Ομεριέ

«Από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι θρησκευτικές μειονότητες αυξάνονται συνεχώς, εξαιτίας της νόμιμης αλλά και της παράνομης μετανάστευσης, και που ταυτόχρονα συζητούμε και επιδιώκουμε την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος, κάτι που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην διαθέτει στοιχειώδη μηχανισμό μελέτης και αξιολόγησης των αναγκών των μουσουλμάνων στην Κύπρο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Λευκωσία: Έντονη παραμένει η ανησυχία στις Αρχές της Λευκωσίας από το φόβο νέων επεισοδίων μεταξύ των Μουσουλμάνων στην περιοχή του τεμένους Ομεριέ. Τα αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας, αλλά και οι διαβουλεύσεις που ακολούθησαν με διάφορες ομάδες των μουσουλμάνων, φαίνεται να φέρνουν αποτέλεσμα. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση δεν έχει
ακόμα εκτονωθεί. Ιδιαίτερα όσον ακόμα διαρκεί το Ραμαζάνι.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για σήμερα, λόγω του ότι η Παρασκευή είναι μια μέρα με ιδιαίτερη σημασία για τους μουσουλμάνους, αφού είναι η ιερή μέρα της μεγάλης προσευχής, οπόταν αναμένεται να υπάρχει και κοσμοσυρροή στο τέμενος.

Στο μεταξύ, σε σχέση με τα επεισόδια, η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, καλεί την Κυβέρνηση «να προχωρήσει επιτέλους στη σύσταση επιστημονικών ομάδων πρόληψης και αντιμετώπισης ανάλογων φαινομένων». «Από τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα στην οποία οι θρησκευτικές μειονότητες αυξάνονται συνεχώς, εξαιτίας της νόμιμης αλλά και της παράνομης μετανάστευσης, και που ταυτόχρονα συζητούμε και επιδιώκουμε την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος, κάτι που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην διαθέτει στοιχειώδη μηχανισμό μελέτης και αξιολόγησης των αναγκών των μουσουλμάνων στην Κύπρο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube