Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νεοναζιστικές απειλές στις γερμανικές εκλογές

Στις παραμονές των βουλευτικών εκλογών στη Γερμανία, η οργάνωση του νεοναζιστικού κόμματος NPD στο Βερολίνο έγραψε σε πολλές πολιτικές προσωπικότητες ξένης καταγωγής καλώντας τις να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ταγκεσπίγκελ”.

Από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Γεργκ Χένελ, επικεφαλής της βερολινέζικης οργάνωσης του κόμματος, για εξώθηση σε φυλετικό μίσος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Οζτσάν Μουτλού, ένας τουρκικής καταγωγής υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων στην περιφέρεια Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, όπου κατοικούν κυρίως Τούρκοι, ήταν παραλήπτης μιας από τις επιστολές αυτές και καταδίκασε την ενέργεια.

“Εξήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι απαράδεκτο στη χώρα μας να χρηματοδοτούνται τέτοιες βλακείες με τα χρήματα των φορολογουμένων”, δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N-24.

Το NPD, το οποίο εκπροσωπείται σε δύο από τα 16 περιφερειακά κοινοβούλια της Γερμανίας, λαμβάνει δημόσια χρηματοδότηση. Ωστόσο το NPD δεν εκπροσωπείται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Η επιστολή, στην οποία δεν αναφέρεται αποστολέας, εμφανίζεται με τη μορφή “ανακοίνωσης” μιας “Επιμελητείας για την επιστροφή των ξένων στις πατρίδες τους” -μια απολύτως φανταστική υπηρεσία-, στην οποία απαριθμούνται τα μέτρα που προβλέπονται για να οργανωθεί η επιστροφή τους.

“Η Γερμανία είναι η χώρα μου. Δεν έχω άλλη”, δήλωσε ο Μουτλού, 41 χρόνων, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Τουρκία αλλά έλαβε το 1990 τη γερμανική υπηκοότητα.

Στο NPD “είναι άρρωστοι. Δεν έμαθαν τίποτε από την Ιστορία”, πρόσθεσε.
nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube