Weather Icon

Ικανοποίηση Καναδά για τις συμφωνία Τουρκίας – Αρμενίας

Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών, Λόρενς Κάνον, χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας που στόχο έχει να εγκαθιδρύσουν διπλωματικές σχέσεις, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Η εξομάλυνση των αρμενο-τουρκικών σχέσεων δεν θα είναι επωφελής μόνο για τις δύο χώρες και τους πολίτες τους, αλλά θα ενισχύσει επίσης τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη σε αυτήν την ασταθή και σημαντική περιοχή», ανέφερε ο Καναδός υπουργός σε σχετική του ανακοίνωση.

Ο κ. Κάνον είχε προσφάτως και συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμετ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη όπου υπογράμμισε «τη σημασία του διαλόγου» μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα δεν είχε διπλωματικές σχέσεις με το Γιερεβάν από το 1991 λόγω της μεγάλης διαφωνίας τους για τη σφαγή των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1915 έως το 1917.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube