Γενικά θέματα 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πλήρης υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου

Επαναδιαβεβαίωση από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ

Την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, επαναδιαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Επαναδιαβεβαίωση από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ
Την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, επαναδιαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ θετικό, όπως συνήθως. Η Ρωσία, πρόσθεσε, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εφαρμογής αρχών στη λύση του κυπριακού, υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και υπάρχει ταύτιση εκτιμήσεων Λευκωσίας – Μόσχας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει ούτε ένα γιώτα στην πολιτική της Ρωσίας για το κυπριακό και ότι θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία όχι μόνο για το κυπριακό και τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, η τεχνολογία και ο τουρισμός.

Ανέφερε επίσης ότι συμφώνησαν όπως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, επισκεφθεί τον Νοέμβριο την Κύπρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση που έχει αρχίσει.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε χθες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι και τον Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ο Εμίρης του Κατάρ, του επανέλαβε τα φιλικά του αισθήματα και επαναδιαβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το κυπριακό και για πολύπλευρη συνεργασία με την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι ευχαρίστησε τον Εμίρη για το ενδιαφέρον που δείχνει στο κυπριακό και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο. Είπε ότι ο Εμίρης Αλ Θάνι αποδέχθηκε την πρόσκληση και πιθανό η επίσκεψη να γίνει τον ερχόμενο χρόνο.

iKypros
25/09/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube