REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Σεπτεμβρίου 2009

<<Επιστρέφουμε το Βαρώσι>>

<<Επιστρέφουμε το Βαρώσι>>

Οι Κύπριοι (Ε/κ και Τ/κ) αποφεύγουν να δουν την πραγματικότητα και πιστεύουν σε υποσχέσεις πολιτικών. Αν κάποια ώρα εγκαταλείψουν τα όνειρα αυτά, ίσως αυτό αποτελέσει την αφετηρία καλών ημερών για την Κύπρο

Επιστρέφουμε το Βαρώσι
Άρθρο του Μπασαράν Ντουζγκιούν στη Χαβαντίς

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χριστόφιας, σε ομιλία του σε εκδήλωση για το Βαρώσι, είπε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα του θέσει το θέμα επιστροφής του Βαρωσίου στους νόμιμους ιδιοκτήτες του, σύμφωνα με το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η δήλωση αυτή του Χριστόφια είναι μια απλή προπαγάνδα και εντάσσεται στη σφαίρα των «θα» και «θα» των πολιτικών όταν βρεθούν μπροστά σε ακροατήριο. Ας υποθέσουμε όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ας οργιάσει η φαντασία μας ως εξής:

Ο Χριστόφιας συναντάται με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μουν και με έντονο ύφος τον καλεί να εφαρμόσει το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ποιο είναι το αφεντικό του ΓΓ του ΟΗΕ; Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επειδή ο Μουν είναι υπόλογος στο Συμβούλιο, αποφασίζει να εφαρμόσει το ψήφισμα. Τι αναφέρει το ψήφισμα αυτό; «Το Βαρώσι να επιστραφεί αμέσως στους νόμιμους ιδιοκτήτες του».

Ποιοι είναι αυτοί; Οι Ε/κ. Ο ΓΓ σηκώνει το τηλέφωνο και δίνει το τελεσίγραφο στην τουρκική πλευρά:

«Εγκαταλείψτε αμέσως το Βαρώσι και επιστρέψατέ το στους νόμιμους κατοίκους του».
Η τουρκική πλευρά φοβάται και επιστρέφει το Βαρώσι. Ποιο σημείο ονομάζεται Βαρώσι;

Η περιφραγμένη σήμερα περιοχή καθώς και δρόμος που περνά μπροστά από το Δημαρχείο Αμμοχώστου και φθάνει μέχρι τα τείχη. Πρόκειται για περιοχή με 5.000 κατοίκους Κατόπιν αυτού, ο τουρκικός στρατός εγκαταλείπει τις θέσεις του και φτιάχνει νέες κοντά στα τείχη. Οι «Νόμιμοι κάτοικοι του Βαρωσίου», βλέποντας την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και έχοντας στο πλευρό τους τις ένοπλες δυνάμεις τους, εισέρχονται πρώτα στην περιφραγμένη περιοχή. Αφού παραμείνουν για λίγο, κατευθύνονται προς την περιοχή του Βαρωσίου όπου ζουν οι Τούρκοι.

Όταν διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει τουρκικός στρατός , ποια θα είναι η πρώτη τους ενέργεια; Απευθυνόμενοι στους Τούρκους να τους πουν: Εγκατέλειψε αμέσως το σπίτι αυτό και ξεκουμπίσου.
Όσοι εκκενώσουν τα σπίτια, θα αναγκαστούν να στεγαστούν σε σκηνές.

Οι Ε/κ στρατιώτες θα πετάξουν στο δρόμο τα έπιπλα όσων Τ/κ δεν τα εκκενώσουν. Όσοι αντισταθούν , φαντάζεστε το τι θα υποστούν.

Μετά την ομιλία για το Βαρώσι και για το ψήφισμα 550, όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο θα περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα της συνάντησης Χριστόφια-Μουν.

Θα δουν κατά πόσο ο Χριστόφιας θα θέσει θέμα Βαρωσίου. Κατά πάσα πιθανότητα θα το θέσει αλλά δεν θα γίνει τίποτα. Αυτοί που για 30 χρόνια έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις , θα αναγκαστούν να το πράξουν για άλλα 30 χρόνια στη βάση των υποσχέσεων Χριστόφια.

Οι Κύπριοι (Ε/κ και Τ/κ) αποφεύγουν να δουν την πραγματικότητα και πιστεύουν σε υποσχέσεις πολιτικών. Αν κάποια ώρα εγκαταλείψουν τα όνειρα αυτά, ίσως αυτό αποτελέσει την αφετηρία καλών ημερών για την Κύπρο

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube