REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Σεπτεμβρίου 2009

«Ακατανόητη η στάση τους».Βολές Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ από την Αλεξανδρούπολη για την πολιτική των αγωγών

«Ακατανόητη η στάση τους».Βολές Καραμανλή κατά ΠΑΣΟΚ από την Αλεξανδρούπολη για την πολιτική των αγωγών

Διαστάσεις εθνικής υπόθεσης έδωσε στην «πολιτική των αγωγών» ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση στο θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζοντάς την «ακατανόητη».

Αναφερόμενος στις διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δύο από αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε «σημαντικές κατακτήσεις για τον Έβρο»: Τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας και τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Περιγράφοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είπε ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών και παραγωγικών δυνάμεων, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ τα ετήσια έσοδα περίπου 35 εκατ. δολαρίων το χρόνο θα μένουν στη Θράκη.

«Προφάσεις για, δήθεν, συνδυασμό των αγωγών με ‘ζώνες ευρυζωνικότητας’ δεν ακούγονται σοβαρές. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία -ότι, τάχα, κατοχυρώνει μόνο τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς- είναι παντελώς αυθαίρετοι. Η αμφισβήτησή του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω απ΄ όλα το συμφέρον της Ελλάδος. Όποιοι και να ενοχλούνται. Γι’ αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει σε όλους τους πολίτες καθαρές απαντήσεις» είπε ο κ. Καραμανλής.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube