Weather Icon
Ιράκ , Συρία 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ιράκ-Συρίας

Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ιράκ-Συρίας

Η διοίκηση της Βαγδάτης ισχυρίζεται ότι η ανειλικρίνεια της Συρίας οδηγεί σε αδιέξοδο τις συνομιλίες

Σε αδιέξοδο η διαδικασία αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

Η Ιρακινή διοίκηση ανακοίνωσε ότι δε σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες επειδή η Συρία δεν εκδίδει δύο στελέχη του κόμματος Μπαάθ.

Οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών είχαν διεξαχθεί στην İstanbul.

Ο Ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Άλι αλ-Νταμπάγ υπεραμύνθηκε της άποψης ότι η ανειλικρίνεια της διοίκησης της Δαμασκού στο θέμα της έκδοσης πρώην αξιωματούχων του ιρακινού κόμματος Μπαάθ που ζουν στη Συρία οδηγεί σε αδιέξοδο τις συνομιλίες.

Ο αλ-Νταμπάγ τόνισε ότι δεν θα εγκαταλείψουν το αίτημα τους τα άτομα αυτά, τους οποίους θεωρούν υπαίτιους κάποιων επιθέσεων στο Ιράκ, να δικαστούν σε διεθνές δικαστήριο.

Η Συρία είχε αρνηθεί την έκδοση στο Ιράκ δύο πρώην αξιωματούχων της Μπαάθ τους οποίους η διοίκηση της Βαγδάτης κατηγορεί ότι παρείχαν χρηματική βοήθεια στους δράστες που εξαπέλυσαν τις βομβιστικές επιθέσεις στα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών.

Η διοίκηση της Δαμασκού ισχυρίζεται ότι η Βαγδάτη δεν τους προσκομίζει κανένα στοιχείο σχετικά με τα εν λόγω άτομα.

Στις βομβιστικές επιθέσεις της 19ης Αυγούστου στο κέντρο της Βαγδάτης είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι.
TRT
**H Συρία έχει ακήσει και αυτή διαχρονικά πολιτικές εξαραβισμού ενάντια σε άλλες εθνότητες που κατοικούσαν στα εδάφη της, Κούρδους,Ασσύριους και Αρμένιους. Το βασικό της πολιτικό δόγμα ήταν η Συρία των Αράβων και τα τελευταία χρόνια η τρομοκρατία, οι δολοφονίες, τα βασανιστηρια και οι διώξεις αποτελούν τα μέσα άσκησης της πολιτικής αυτής με σκοπό ναμ ην δραστηριποιηθεί πολιτικά η κοινωνικά κάποια απο τις εθνότητες αυτές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube