REAL TIME |

Γενικά θέματα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ρωσία: Απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα κάηκαν σε πυρκαγιά που σκότωσε και πέντε στρατιώτες.

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πολλά απόρρητα έγγραφα καταστράφηκαν σε πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα σε βάση των ρωσικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα ετοιμόρροπο κτήριο της υπηρεσίας πληροφοριών (Grou) στο Ταμπόφ, μια πόλη που απέχει 500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Δύο αξιωματικοί και τρεις φαντάροι σκοτώθηκαν ενώ άλλα επτά άτομα μεταφέρθηκαν για νοσηλεία αφού υπέστησαν ασφυξία από τους καπνούς.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Ρία-Νοβόστι ότι καταστράφηκαν σημαντικά κρατικά έγγραφα και ότι η ζημιά που έγινε είναι μεγάλη.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου ‘Αμυνας δήλωσε ότι ο υπουργός Αλεξάντερ Κολμάκοφ, συνοδευόμενος από πολλούς στρατηγούς, μετέβη στην περιοχή για να εκτιμήσει την έκταση της καταστροφής.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube