Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αναγνώριση Αμπχαζίας έναντι ψευδοκράτους

Αναγνώριση Αμπχαζίας έναντι ψευδοκράτους

ΩΣ ΟΡΟ για την αναγνώριση της Αμπχαζίας στον Καύκασο, η Τουρκία θέτει την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ οι δύο χώρες βρίσκονται σε συνεργασία για την κατάσταση στον Καύκασο, υπάρχει ο ισχυρισμός για αμοιβαία αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία και του ψευδοκράτους από τη Ρωσία.

Το θέμα, προστίθεται, που είχε ανακύψει από καιρού εις καιρόν και στο παρελθόν, προέκυψε μετά την επίσκεψη του Βοηθού ΥΦΕΞ, Ουνάλ Τσεβικόζ, στην Αμπχαζία. Αναφέρεται, ωστόσο, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Γεωργία, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη Τσεβικόζ στην Αμπχαζία, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι στόχος ήταν να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις Τουρκίας – Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, ότι η Ρωσία μετά τον πόλεμο με τη Γεωργία πέρυσι, αναγνώρισε τόσο την Αμπχαζία που έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της από το 1992, όσο και τη νότια Οσετία. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ιστοσελίδες ρωσικών ή τουρκορωσικών ΜΜΕ που σχολιάζουν το θέμα της «αμοιβαίας αναγνώρισης» Αμπχαζίας και ψευδοκράτους, ενώ αναφέρεται επίσης ότι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πως η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Ροσνέφτ μπορεί να δώσει πετρέλαιο στον αγωγό Μπακού – Τσεϊχάν.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube