REAL TIME |

Γενικά θέματα 30 Σεπτεμβρίου 2009

Τουρκία: 350 δισ. δολ. στις μεταφορές

Επενδύσεις 350 δισ. δολαρίων σε έργα υποδομής, κυρίως στον κλάδο των μεταφορών, μέσα στην επόμενη 25ετία, προαναγγέλλει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξαγγελίες που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου ανάπτυξης που προωθεί η ισλαμική κυβέρνηση με στόχο να αναβαθμίσει την υποδομή της χώρας, να ενισχύσει την οικονομία της και, εάν είναι δυνατό, να επισπεύσει την ενταξιακή της πορεία.

Κατά το 10ο Συμβούλιο Μεταφορών, ο Ερντογάν παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησής του για τη βελτίωση των μεταφορών: «Κάποτε τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούσαν πολυτέλεια για τους Τούρκους…

Όταν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέλαβε την εξουσία, το αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν δεν λειτουργούσε? Τώρα όμως, οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει.

Αεροδρόμιο
Το αεροδρόμιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, ενώ και το νέο τερματικό δεν αρκεί. Πρέπει να κατασκευάσουμε νέα αεροδρόμια στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Και δεν σταμάτησε εκεί…Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής μιας τρίτης γέφυρας στα στενά του Βοσπόρου -έργο στο οποίο αντιδρούν πολλοί από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Ο Ερντογάν ωστόσο φαίνεται αποφασισμένος: «Οι δρόμοι δεν ενώνουν μόνο χώρες και πόλεις. Συνιστούν γέφυρες πολιτισμού που συνδέουν κοινωνίες»…

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube