Γενικά θέματα 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οικονομική βοήθεια 3 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, ζητά ο Κύπριος ευρωβουλευτής Ιωάν. Κασουλίδης

Οικονομική βοήθεια 3 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν προς τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, ζητά ο Κύπριος ευρωβουλευτής Ιωάν. Κασουλίδης

Επείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τροπολογία στην καθ’ ύλην αρμόδια Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου, υπέβαλε σήμερα ο Κύπριος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ανακοίνωση του γραφείου του αναφέρει ότι ο κ. Κασουλίδης, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ), παρέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ελλείψεις της ΔΕΑ σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό.
Εξέφρασε ακόμη τον έντονο προβληματισμό του για την καθυστερημένη αποδέσμευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που είχαν εγκριθεί πέρσι, ύστερα από τροπολογία του τέως ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Παναγιώτη Δημητρίου, (σημ.τα κονδύλια αποδεσμεύτηκαν τελικά πριν από λίγες ημέρες).

Κάνοντας έκκληση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια της Κομισιόν προς τη ΔΕΑ, ο Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνεννόηση με το Γερμανό συνάδελφό του, Reimer Boege, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμών και εκ των εισηγητών του Ευρωκοινοβουλίου για τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε., υπέβαλε τροπολογία στην Επιτροπή, ζητώντας περαιτέρω κονδύλια 3 εκατ.
ευρώ για το 2010.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι όσο αξιοθαύμαστα και αν είναι τα αποτελέσματα της δουλειάς της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, δεν παύει να αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι εργασίες εκταφής και ταυτοποίησης προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.
Είναι άμεση ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες της, νοουμένου ότι ο εν ζωή αριθμός των συγγενών αγνοουμένων αλλά και μαρτύρων που θα μπορούσαν να υποδείξουν ομαδικούς τάφους μειώνεται με γοργούς ρυθμούς, σημείωσε.

«Προς την κατεύθυνση αυτή, η αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής βοήθειας σε 3 εκατ.
ευρώ είναι εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα ένα ανθρωπολογικό εργαστήριο, πλήρως στελεχωμένο και άρτια εξοπλισμένο», τόνισε ο Κύπριος ευρωβουλευτής.

Η σχετική ψηφοφορία στην Επιτροπή Προϋπολογισμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube