Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Βαγδάτη: 2 νεκροί από οβίδες κατά την επίσκεψη Μπάιντεν

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με όλμους στην “Πράσινη Ζώνη” της Βαγδάτης, την ώρα που στην πόλη βρισκόταν ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερις οβίδες όλμου έπληξαν την καλά φυλασσόμενη περιοχή, το κέντρο της Βαγδάτης, λίγο μετά την άφιξη του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην περιοχή, για συνομιλίες με ιρακινούς ηγέτες. Τουλάχιστον μία από τις οβίδες έπεσε πολύ κοντινή απόσταση από την αμερικανική πρεσβεία.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των νεκρών από την επίθεση που έπληξε και πολυκατοικία, βρίσκεται μία γυναίκα ενώ μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένα κορίτσι 12 ετών.

Οι πρώτες συναντήσεις Μπάιντεν

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον αμερικανό πρέσβη στο Ιράκ Κρίστοφερ Χιλ και τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στρατηγό Ρέι Οντιέρνο.

Δήλωσε ότι ο στόχος της επίσκεψής του είναι να βοηθήσει στην επίλυση πολιτικών προβλημάτων της ιρακινής ηγεσίας, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ιρακ, προβλέπει την απόσυρση των δυνάμεων μάχης από τη χώρα μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2010 και όλων των δυνάμεων μέχρι το τέλος του 2011.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με ιρακινούς πολιτικούς αξιωματούχους, αλλά και αξιωματούχους του κουρδικού Ιράκ, τα σύνορα του οποίου αποτελούν πεδίο διένεξης μεταξύ Αράβων και Κούρδων.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο ΒΒC ο Οντιέρνο δήλωσε ότι φοβάται μήπως το Ιράκ “ξεχαστεί” ως προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς σε πρώτη προτεραιότητα πλέον βρίσκεται το Αφγανιστάν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η κατάσταση ασφάλειας στο Ιράκ να επιδεινωθεί.
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube