Γενικά θέματα 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ «ΑΘΗΝΑ 09»

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας, για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων, καθώς και οι νέες προκλήσεις στο εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

Aνακοινώνεται ότι, από 30 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2009, θα διεξαχθεί στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Metropolitan”, το διεθνές συνέδριο χειρισμού κρίσεων “ΑΘΗΝΑ ‘09”, το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό για 13η συνεχή χρονιά.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας, για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων, καθώς και οι νέες προκλήσεις στο εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τους μηχανισμούς διαχείρισης κρίσεων από χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Επιπλέον θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών και θα παρουσιαστούν συμπεράσματα από τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις και ασκήσεις διαχείρισης κρίσεων σε διεθνές επίπεδο.

Για το «ΑΘΗΝΑ ‘09» οι θεματικές ενότητες είναι:
– Θεωρητική Προσέγγιση στη Διαχείριση Κρίσεων και Εθνικές Θέσεις
– Αντιμετωπίζοντας Νέες Προκλήσεις: Πειρατεία
– Διεθνείς Οργανισμοί και Χειρισμός Κρίσεων
– Πολύπλευρες Διαστάσεις του Χειρισμού Κρίσεων
– Στρατηγική κατάσταση και συγκρούσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή» και
– Λαθρομετανάστευση.
Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα ακολουθεί συζήτηση.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν στρατιωτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι από διάφορα κράτη και διεθνείς οργανισμούς, ενώ από Ελληνικής πλευράς, θα το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Δημοσίας Τάξεως, Εμπορικής Ναυτιλίας, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καθώς και από τα Γενικά Επιτελεία.

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται διακεκριμένες Στρατιωτικές προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ο Διοικητής του Διακλαδικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, καθώς επίσης διπλωμάτες και καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=2495
ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube