Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2009

Εγκρίνει τις εργασίες για το South Stream στα χωρικά της ύδατα η Τουρκία

Εγκρίνει τις εργασίες για το South Stream στα χωρικά της ύδατα η Τουρκία

Πρωτόκολλο για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream θα υπογράψουν αύριο Πέμπτη η Ρωσία και η Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της ρωσικής κυβέρνησης.

Στο πρωτόκολλο, το οποίο θα υπογραφεί από το Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν, «η τουρκική πλευρά θα δώσει την έγκριση της για να ξεκινήσουν οι ερευνητικές εργασίες», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε οι εργασίες θα γίνουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ η ημερομηνία έναρξής τους θα καθοριστεί αύριο από τους δυο πρωθυπουργούς.

Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε την Τρίτη ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στον South Stream.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube