REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 21 Αυγούστου 2009

Merkel: Επίθεση κατά των ΗΠΑ για τις τραπεζικές ρυθμίσεις

Merkel: Επίθεση κατά των ΗΠΑ για τις τραπεζικές ρυθμίσεις

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (AFP)– Επίθεση άσκησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel στις ΗΠΑ για τη μη εφαρμογή των διεθνώς συμφωνημένων ρυθμίσεων σχετικά με το ύψος των κεφαλαίων που οι τράπεζες πρέπει να διακρατούν, χαρακτηρίζοντας το “άδικο”.

“Διαπραγματευτήκαμε τη Βασιλεία ΙΙ (σχετικά με τις κεφαλαιακές ρυθμίσεις το 2004) μαζί. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η Βασιλεία ΙΙ, οι Αμερικάνοι απλά δεν συμμορφώθηκαν με αυτή”, δήλωσε η Merkel σε ομιλία της σε φιλανθρωπικό οργανισμό.
“Αυτό δημιουργεί δυσκολίες σε εμάς καθώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο φθηνά οπουδήποτε αλλού. Είναι άδικο”, συμπλήρωσε. “Τον Σεπτέμβριο στην επόμενη συνάντηση του G20 στο Πίτσμπουργκ…οι κανόνες αυτού του παιχνιδιού πρέπει να συμφωνηθούν ξανά”.
Επιπλέον, η Merkel δήλωσε σε συνέντευξή της σε εφημερίδα, πως οι χαλαρότερες ρυθμίσεις για τις τράπεζες των ΗΠΑ σημαίνει ότι οι εταιρείες εκεί διευκολύνονται στο να αντλήσουν πιστώσεις σε σύγκριση με τις εταιρείες της Ευρώπης.
“Δεν υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ”, όπως ανέφερε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ). “Ο δανεισμός αποτελεί κλειδί για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη”.
Στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης όταν το τραπεζικό σύστημα έφτασε κοντά στην κατάρρευση, οι παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να εντείνουν τους τραπεζικούς κανονισμούς μετά την επίρριψη ευθυνών στην έλλειψη της αναγκαίας εποπτείας για τα υπερβολικά ρίσκα των τραπεζών.

© Dow Jones Newswires
Πηγή capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube