REAL TIME |

Γενικά θέματα 3 Αυγούστου 2009

Η ρεβάνς Καραμανλή

Η ρεβάνς Καραμανλή


του Απόστολου Αποστολόπουλου
Ο κ. Καραμανλής θέλει, λένε, να πάρει τη ρεβάνς φέτος στη ΔΕΘ μετά το περυσινό φιάσκο. Δηλαδή πώς θα την πάρει; Πέρυσι έπαθε ζημιά γιατί (όπως είπε) δεν είχε καταλάβει ότι ο κόσμος έβραζε επειδή μερικοί δικοί του, υπουργοί, φίλοι (όχι και τόσο ανιδιοτελείς…), στελέχη (όχι και τόσο ικανά…), προκαλούσαν με την αδιαφορία ή την αλαζονεία τους. Έπαθε ζημιά όταν προσπάθησε να τους καλύψει (από άγνοια, αφέλεια ή- τη δική του- αλαζονεία) και ο κόσμος ξέσπασε στις ευρωεκλογές. Έπαθε ζημιά επειδή είχε υποσχεθεί (και το 2007) την επανίδρυση του κράτους. Μείωση της φοροδιαφυγής. Οικονομία στις κρατικές δαπάνες. Καταπολέμηση της διαφθοράς. Και φυσικά ότι θα συνεχίσει την σθεναρή στάση που κράτησε στο Βουκουρέστι έναντι των Σκοπίων. Και που όλοι περίμεναν και ήλπιζαν ότι θα τηρούσε και έναντι της Τουρκίας. Ας αφήσουμε τη μη ανάδειξη νέων ανθρώπων (στην κυβέρνηση και στο κράτος) ή την αναρρίχηση άλλων όχι απλώς με κομματικά αλλά με αναξιοκρατικά κριτήρια ακόμα και στις κομματικές επιλογές.
Ο κ. Καραμανλής με αξιέπαινη ειλικρίνεια δήλωσε ότι κατάλαβε, έστω αργά, το πρόβλημα και ετοιμάζεται για τη ρεβάνς. Αλλά τι έκανε για να διορθώσει (αφού κατάλαβε) κάτι από όλα αυτά που εξόργισαν και εξοργίζουν τον κόσμο; Τι έκανε πριν από τις ευρωεκλογές και τι έκανε αμέσως μετά; Αφού δηλαδή έκανε έντιμα την αυτοκριτική του και αφού ο κόσμος βαρέθηκε να περιμένει και τον τιμώρησε στις ευρωεκλογές; Πως θα πάρει τη ρεβάνς; Ποιος λάθος διορθώθηκε, ποια παράλειψη αντιμετωπίστηκε, ποιος ένοχος τιμωρήθηκε, ποιος ανίκανος απομακρύνθηκε; Και κυρίως ποιο μέτρο (έστω ένα) εξαγγέλθηκε υπέρ των λαϊκών τάξεων; Εδώ η κυβέρνηση δεν τολμά να σχολιάσει και να διαψεύσει ότι απειλούνται με περικοπές οι συντάξεις (ο 13ος μισθός)όπως λέγεται ότι προτείνει το ΔΝΤ. Σιωπά βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ…έτσι για να ξέρουμε τι μας περιμένει. Ο κ. Καραμανλής θα κάνει, λέει, ανασχηματισμό πριν από τη ΔΕΘ. Και λοιπόν; Θα γίνει πιο φιλολαϊκή η οικονομική πολιτική; Θα αντιμετωπίσουμε με κάποιο σθένος τις τουρκικές προκλήσεις; Το αναμενόμενο είναι ότι θα αλλάξει μερικά ρούχα ο Μανωλιός…
Αρκετοί έχουν επισημάνει, όπως αυτή η στήλη, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από εσωτερικούς και εξωτερικούς αντιπάλους κυρίως εξ αιτίας της «πολιτικής των αγωγών», της προσέγγισης με τη Ρωσία. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί ούτε την αδράνεια ούτε την ατολμία. Μερικοί (ριψάσπιδες ή άσπονδοι φίλοι;) προτείνουν στον πρωθυπουργό εκλογές με στόχο μια έντιμη ήττα. Αλλά η ήττα είναι έντιμη (και ίσως ένδοξη) αν πέσεις μαχόμενος.
Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 31-07-09 στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube