Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2009

Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κοντά στις ακτές των ΗΠΑ

Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κοντά στις ακτές των ΗΠΑ

Ανησυχία προκλήθηκε στο αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς τις τελευταίες ημέρες δύο πυρηνοκίνητα ρωσικά υποβρύχια πραγματοποιούσαν περιπολίες στα διεθνή ύδατα κοντά στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Τα πυρηνικά υποβρύχια δεν προέβησαν σε καμία προκλητική ενέργεια καθώς έπλευσαν εκτός των χωρικών υδάτων των ΗΠΑ. Ωστόσο αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα κίνητρα της Ρωσίας όσον αφορά την ανάθεση μιας τόσο ασυνήθιστης αποστολής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

“Κάθε φορά που το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό κάνει κάτι τόσο έξω από το συνηθισμένο,αυτό είναι αιτία ανησυχίας”, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που παρακολουθούσε την δραστηριότητα των υποβρυχίων στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ένα από τα υποβρύχια παρέμεινε στα διεθνή ύδατα, περίπου 200 μίλια ανοικτά των ΗΠΑ, ενώ το δεύτερο ελλιμενίστηκε στην Κούβα, επίσης δεν διευκρινίστηκε το είδος του οπλισμού που έφεραν τα υποβρύχια.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.
Ελευθεροτυπια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube