Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Αυγούστου 2009

Άνοιγμα προς Αρμενίους από τον Ερντογάν

Μετά το άνοιγμα Ερντογάν προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η κυβέρνηση του ΑΚΡ κάνει τώρα άνοιγμα και προς το Πατριαρχείο των Αρμενίων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Χουριέτ, η Γραμματεία για θέματα της ΕΕ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου, Εγκεμέν Μπαγίς, σκοπεύει να προσλάβει έναν Αρμένιο νεαρό.

Ο Μητροπολίτης Αράμ Ατεσιάν, Πρόεδρος της Ιερατικής Βουλής του Πατριαρχείου των Αρμένιων δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ίδιοι θα προκρίνουν τον υπάλληλο αυτόν, ο οποίος θα είναι μέλος της εκκλησίας των Αρμένιων, γι’ αυτό και η σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Αρμενικού Πατριαρχείου. Θα γίνουν ”προκριματικοί” γύροι από τον ίδιο το Πατριαρχείο και στη συνέχεια οι φάκελοι των υποψηφίων θα σταλούν στη Γραμματεία για την πρόσληψη.

Εκπρόσωπος της Γραμματείας για θέματα ΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι δεν υπάρχει υπάλληλος μέλος μειονότητας στη Γραμματεία, λέγοντας ότι έχουν ανάγκη αντιπροσώπευσης όλων των ομάδων της κοινωνίας.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube