REAL TIME |

Γενικά θέματα 7 Αυγούστου 2009

Ειρήσθω: Από την Κυρά της Ρω έως ΜΜΕ Ερντογάν!

Ειρήσθω: Από την Κυρά της Ρω έως ΜΜΕ Ερντογάν!


Α Π Ο ΕΚΕΙΝΗ την αγονάτιστη γριά, την αείμνηστη Κυρά της Ρω, έμαθαν τη δεκαετία του ‘80 οι περισσότεροι Έλληνες την ύπαρξη της μικρότατης νησίδας Ρω. Μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου στα Δωδεκάνησά μας. Η Κυρά της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτου, μόνη, μετά που πέθανε ο σύζυγος κάτοικος της βραχονησίδος. Από το 1943 ώς τον θάνατό της το 1982, ύψωνε εκεί καθημερινά, επί 40 χρόνια, ακριτική τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία μας. Πριν κι από το 1947 που η Δωδεκάνησος ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 1975, μάλιστα, όταν η Κυρά της Ρω έλειψε για λίγες μέρες άρρωστη, Τούρκος δημοσιογράφος ονόματι Ομάρ Κασάρ αποβιβάστηκε στη Ρω για να καρφώσει εκεί την τουρκική σημαία. Του έμεινε η… απόπειρα: Η επάνοδος της Δέσποινας Αχλαδιώτου απεκατέστησε την ελληνικότητα.

Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια από τότε, Τούρκοι, δημοσιογράφοι και πάλι, επιχείρησαν πριν από τρεις μέρες, αποβίβαση στη Ρω, υπό την «εποπτεία» τής εκ του σύνεγγυς τουρκικής ακτοφυλακής. Τους ανέκοψε το ελλαδικό λιμενικό. Απέτυχαν να επαναλάβουν τα «τρόπαια» συναδέλφων τους, Τούρκων δημοσιογράφων του 1996, στα Ίμια της Καλύμνου μας. Έχει αποκτήσει διαχρονική «παράδοση» ο ανθελληνισμός κι ο επεκτατισμός του τουρκικού «βαθέος» και «ξέβαθου» κράτους, στη χρησιμοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων και τουρκικών ΜΜΕ, για τις δόλιες προκλήσεις του εναντίον του Ελληνισμού. Κορυφαίος στο ανθελληνικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του ‘55 εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με πρόσχημα το Κυπριακό, ήταν ο ρόλος του δημοσιογράφου της «Χουριέτ», Χικμέτ Μπιλ, της ίδιας της εφημερίδας και της οργάνωσης που ίδρυσε, «Η Κύπρος είναι τουρκική», χρηματοδοτούμενος και από τη βρετανική Ιντέλιτζεντ Σέρβις, με τις ευλογίες του τότε Τούρκου πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές. Ο τουρκικός Τύπος αφιόνισε κι ο κρατικός μηχανισμός οργάνωσε τους τουρκικούς όχλους – καταστροφείς, τη νύκτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955 στην Πόλη. «Συνταγή» που αντιγράφηκε αμέσως μετά, από την ΤΜΤ, το 1957-58, εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο («Αιματηρή αλήθεια – Bloody truth», σελ.25 επ. Λευκωσία 2009).

Τ Ο ΕΞ ΙΣΟΥ αξιοπρόσεκτο είναι ότι, οι Τούρκοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, επίδοξοι επιδρομείς εναντίον της Ρω, σε περίοδο που η αιχμή του δόρατος του τουρκικού επεκτατισμού στρέφεται προς Καστελόριζο και Δωδεκάνησα (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και τουρκική «μειονότητα» σε Κω και Ρόδο), ανήκουν στα φιλοκυβερνητικά του Ερντογάν ΜΜΕ. Των υποτιθέμενων «εκσυγχρονιστών» και «εξευρωπαϊστών» ισλαμιστών κυβερνώντων. Επί των οποίων εναπέθεσαν… ελπίδες και ελπίδες, οι πολιτεύοντες, με αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και ΔΕΙΛΙΑ, στην Αθήνα και τη Λευκωσία…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube