Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Αυγούστου 2009

Επίθεση μολότοφ κατά ελληνικής πρεσβείας

Επίθεση μολότοφ κατά ελληνικής πρεσβείας

Επίθεση με μολότοφ κατά της ελληνική πρεσβείας στο Βελιγράδι από μια ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Μαύρος Ηλίας».Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης,”οι αναρχικοί του Βελιγραδίου” αποφάσισαν “να ενωθούν με τους συντρόφους τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που προβαίνουν σε ενέργειες αλληλεγγύης για τον Ηλιόπουλο και ζητούν την αποφυλάκισή του”.

Επίθεση μολότοφ κατά ελληνικής πρεσβείας

Επίθεση με μολότοφ κατά της ελληνική πρεσβείας στο Βελιγράδι από μια ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Μαύρος Ηλίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης,”οι αναρχικοί του Βελιγραδίου” αποφάσισαν “να ενωθούν με τους συντρόφους τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που προβαίνουν σε ενέργειες αλληλεγγύης για τον Ηλιόπουλο και ζητούν την αποφυλάκισή του”.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς καταδικάζει την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι αναφέρθηκε από το γραφείο του, στο πρακτορείο ειδήσεων “BETA” (ΜΠΕΤΑ).
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κ. Τάντιτς συνομίλησε με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σερβία κ. Δημοσθένη Στοϊδη και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την χθεσινοβραδινή επίθεση κατά του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας. Κατά την συνομιλία αυτή, μεταδίδει το “ΒΕΤΑ”, ο πρόεδρος Τάντιτς διαβεβαίωσε ότι “το σερβικό κράτος θα πράξει τα πάντα για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν κατάλληλα οι δράστες”. athina984

Επίθεση με μολότοφ κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι
Ομάδα νεαρών πέταξε τα ξημερώματα της Τρίτης δύο βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Τους δράστες αναζητά η σερβική αστυνομία, ενώ την επίθεση καταδίκασε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών.
Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα (ώρα Σερβίας), ομάδα πέντε νεαρών πέταξε δύο βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου.
Από την επίθεση έσπασε ένα παράθυρο κοντά στην είσοδο του κτιρίου και προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς, η οποία σβήστηκε εγκαίρως και δεν προχώρησε στο εσωτερικό του κτιρίου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι νεαροί, μετά την επίθεση, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία αποχώρησε πεζή και η δεύτερη με ταξί.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι, η αστυνομία εργάζεται εντατικά για τον εντοπισμό των δραστών.
Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με τον πλέον απόλυτο τρόπο την επίθεση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjung.
Εκπρόσωποι του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική διπλωματική αποστολή.
Η πρεσβεία λειτουργεί την Τρίτη κανονικά, ενώ και το γενικό προξενείο, που στεγάζεται στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, συνέχισε να δέχεται αιτήσεις για έκδοση βίζας.ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube