Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Αυγούστου 2009

Στην Αγκυρα ο Πούτιν για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας

Στην Αγκυρα ο Πούτιν για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας


Eπίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο αντικείμενο την υπογραφή μίας σειράς συμφωνίων ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμφωνιών. Στο επίκεντρο η συμφωνία για τον South Stream και για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.
Στην υπογραφή της συμφωνίας γαι τον South Stream παραστεί συμβολικά και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς η ιταλική εταιρεία Eni είναι ο βασικός εταίρος της ρωσικής Gazprom για την κατασκευή του αγωγού που θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται επίσης να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, πριν επιστρέψει στη Ρωσία.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube