Weather Icon
Γενικά θέματα 30 Αυγούστου 2009

Ε.Δ. Τουρκίας και Ελλάδος – Κύπρου: ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς

Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις, αποτελούνται από 4 Στρατιές με 10 συνολικώς Σώματα Στρατού. Σε επίπεδο μεραρχιών, διαθέτουν 3 επιχειρησιακά στρατηγεία (1 τεθωρακισμένης και 2 μηχανοκίνητου πεζικού), καθώς επίσης και 1 μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων και 2 Μ/Κ ΠΖ.

Η ουσιαστική τους δομή, είναι: 15 τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, 18 ταξιαρχίες μηχανοκινήτου πεζικού 4 ταξιαρχίες καταδρομών, 1 αλεξιπτωτιστών και 9 ταξιαρχίες απλού πεζικού.

Οι ημέτερες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, στην μητροπολιτική Ελλάδα, αποτελούνται από 1Στρατιά με 3 Σώματα Στρατού. Σε επίπεδο μεραρχιών, διαθέτουμε 5 επιχειρησιακά στρατηγεία (1 τεθωρακισμένης, 3 μηχανοκινήτου πεζικού και 1 Ειδικών Δυνάμεων), καθώς επίσης και 1 μεραρχία πεζικού και 2 ΑΔΤΕ (Εθνοφυλακής). Η Κύπρος ΜΑΣ, διαθέτει 1 Σώμα Στρατού με 2 μεραρχίες πεζικού, έχοντας αντιμέτωπες τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής ενός Σώματος Στρατού (εκ των 10 που προαναφέραμε), με επίσης 2 μεραρχίες πεζικού.

Με την εξής διαφορά όμως: Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής στη νήσο, αποτελούνται από 47.500 άνδρες (συμπεριλαμβανομένων 5.000 Τουρκοκυπρίων), ενώ το προσωπικό τής Εθνικής Φρουράς αποτελείται από 11.000 (συμπεριλαμβανομένων 350 της Διοικήσεως Ναυτικού και 300 της Διοικήσεως Αεροπορίας). Όπως αντιλαμβανόμεθα, η Ε.Φ. βασίζεται -κυρίως – στις Εφεδρείες της και στην πατριωτική Εθνοφυλακή της!

Αλλά μήπως κι εδώ, το ίδιο δεν συμβαίνει με εμάς; Η εννεάμηνη στρατιωτική θητεία που θέσπισαν οι άφρονες πολιτικοί, με πρώτον – πρώτον τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει αφήσει την Πατρίδα με ελάχιστο προσωπικό στον Στρατό Ξηράς. Πολύ λιγότερα στελέχη και κληρωτούς από τους 81.500 που προεβλέποντο. Έναντι μάλιστα, 450.000 Τούρκων!
Έχουμε ξαναπεί δε, ότι από κάποιο κρίσιμο σημείο και μετά, η ζωώδης ισχύς της ποσότητος, ίσως υπερισχύσει – αναγκαστικώς – της όποιας αντιπάλου ποιότητος. Λέμε «ίσως», διότι για τους Έλληνες ισχύει ανέκαθεν το «και ούτος ο αριθμός, ικανός». Μην το παρακάνουμε όμως, έτσι δεν είναι;

Πολλά τεθωρακισμένα, πυροβολικό και ελικόπτερα οι Τούρκοι…
Οι αντίπαλοί μας, διαθέτουν 3.306 άρματα μάχης, εκ των οποίων, 396 είναι υπερσύγχρονα (με πυροβόλα των 120 χιλ.) και βρίσκονται ΟΛΑ στο μέτωπο του Έβρου! Στο Πυροβολικό, διαθέτουν 3.523 στοιχεία κάθε είδους (βαλλιστικά βλήματα βραχέος βεληνεκούς, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μακρού, μέσου και βραχέος βεληνεκούς, αυτοκινούμενα και ρυμουλκούμενα πυροβόλα). Η Αεροπορία Στρατού τους, διαθέτει 31 επιθετικά ελικόπτερα (εκ των οποίων 16 νυκτερινής δράσεως), 136 σύγχρονα ελικόπτερα γενικής χρήσεως και 194 (!) επιπλέον, παλαιότερα.

Εμείς από την άλλη, διαθέτουμε 1.735 άρματα μάχης, εκ των οποίων τα 275 είναι αρίστης ποιότητος, με πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένα πληρώματα (ίσως τα καλύτερα στον κόσμο, όπως μας λένε Γάλλοι και Γερμανοί), αλλά ο γ.γ. της ΓΔΑΕΕ, ο υπεύθυνος επί των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Βασιλάκος και ο τέως Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γράψας (ο οποίος ήταν Αξιωματικός των Τεθωρακισμένων) άφησαν τις επιλαρχίες μας δίχως πυρομαχικά των 120 χιλ.! Έτσι, τα άρματα αυτά, είναι – εδώ και χρόνια – ΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ!!!

Στο Όπλο του Πυροβολικού, παρουσιάζονται ελλείψεις, αν και «με τα χίλια ζόρια», ίσως «κάτι» πάει να γίνει τώρα, επιτέλους… Αν και πάλι, δεν το πολυ-βλέπουμε, με τον Βασιλάκο «καρφωμένον» – εξοργιστικώς – στη θέση του εδώ και 3,5 χρόνια! Διαθέτουμε πάντως 1.920 στοιχεία κάθε κατηγορίας.
Η Αεροπορία Στρατού, διαθέτει 19 επιθετικά ελικόπτερα νυχτερινής δράσεως, ενώ άλλα 12 – ολοκαίνουργια – «σκουριάζουν», διότι ο Βασιλάκος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τα παραλάβει εδώ και 2 χρόνια! Σαν να θέλει – οπωσδήποτε – να μας καταστρέψει συμπεριφέρεται αυτός ο άνθρωπος… Επίσης, διαθέτει 15 ελικόπτερα βαρέων μεταφορών και 88 παλιά ελικόπτερα γενικής χρήσεως, που χρήζουν πάντως αντικαταστάσεως το συντομότερο δυνατόν. Εδώ και χρόνια…

Προβλήματα έχει το Πολεμικό Ναυτικό μας, ενώ – αντιθέτως – παρουσιάζεται μια «κοσμογονία» στο τουρκικό…
Αυτή τη στιγμή, διαθέτουμε 7 υποβρύχια τύπου «209», τη στιγμή που οι Τούρκοι αντιπαρατάσσουν 14! Ο συσχετισμός, είναι ο δυσμενέστερος των τριών τελευταίων δεκαετιών για το ΠΝ… Το πρόγραμμα δε, της ναυπηγήσεως 4 νέων υποβρυχίων τύπου «214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» – με σύστημα προώσεως ανεξαρτήτου του αέρος (ΑΙΡ) – παρουσιάζει φρικτές καθυστερήσεις! Ελέω Βασιλάκου, κι εδώ, ασφαλώς…
Στα κύρια πλοία μάχης, διαθέτουμε 14 φρεγάτες, εκ των οποίων 2 (!) βρίσκονται στη Σομαλία, αντί να περιφρουρούν το Καστελλόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, τη στιγμή μάλιστα που αυτές τις ημέρες η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει στα νότιά τους, μαζί με μονάδες των ναυτικών των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Πρόκειται περί μίας ασκήσεως «Ερεύνης και Διασώσεως», για την οποία η Τουρκία ΑΡΝΕΙΤΑΙ να καταθέσει σχέδια στην Ελλάδα! Αφήστε πια το περιστατικό με την κορβέτα τους που «βρήκε» σε ύφαλο της Ρω προ ημερών… Οι Τούρκοι, πάντως, διαθέτουν 19 φρεγάτες (εκ των οποίων οι 8 χαρακτηρίζονται κατευθυνομένων βλημάτων – αναβαθμισμένες) και 6 κορβέτες. Ναυπηγούν μάλιστα και δικές τους κορβέτες…

Μόνον στην Πολεμική Αεροπορία ΜΑΣ, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα…
Ο αριθμός των τακτικών μαχητικών αεροσκαφών στις δύο χώρες, έχει ως εξής: 113 προηγμένα F-16 Block 52+ (και Mirage 2000-5 Mk2) για την Ελλάδα, με 30 (από τον πρώτο τύπο) υπό παραγγελίαν από τους Τούρκους. 91 άλλα F-16 και Mirage 2000 για την Ελλάδα και 209 F-16 οι άλλοι. 35 F-4E PI2000 ελληνικά, 51 F-4E/2020 εκείνοι. 62 Α-7Ε / ΤΑ-7C και RF-4E εμείς, 77 F-4E και RF-4E αυτοί.
Βεβαίως, οι αεροπόροι ΜΑΣ, είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ καλύτεροι των Τούρκων (υπάρχουν πάμπολλα «δείγματα γραφής» τους σε διεθνείς ασκήσεις) και «βαστάνε» γερά την Πατρίδα (οι μόνοι που ασκούν εθνική εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια)! Αλλά θα συνεχίσουμε και την επομένη εβδομάδα…
Elkosmos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube