Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 26 Αυγούστου 2009

ΠΓΔΜ: “Δεν πρόκειται να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της ονομασίας

Το ζήτημα της ονομασίας δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα, παρά τις όποιες ενδείξεις περί εντατικοποίησης της σχετικής διαπραγμάτευσης, θεωρεί ο Ντιμίταρ Μίρτσεφ, εκ των συμβούλων του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις περί εντατικοποίησης των συνομιλιών για την εκκρεμότητα της ονομασίας, προσωπικά θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να επιλυθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Μίρτσεφ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (πρόγραμμα στην σλαβομακεδονική γλώσσα).

Ο εκ των συμβούλων του προέδρου της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζει ακόμη «θετική» και «εποικοδομητική» την προσέγγιση της κυβέρνησης της χώρας του ως προς τις τελευταίες τροποποιημένες ιδέες του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Μίρτσεφ, η προσέγγιση αυτή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, απορρέει από τη «βελτίωση της εικόνας της χώρας εν όψει και της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Nooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube