Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2009

Τουρκική παρέμβαση υπέρ των Παλαιστινίων

Τουρκική παρέμβαση υπέρ των Παλαιστινίων

Η Τουρκία καταδίκασε χθες τις εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τις ισραηλινές Αρχές στην ανατολική Ιερουσαλήμ και ζήτησε να «σταματήσουν αμέσως». «Θεωρούμε ζωτικής σημασίας για τις ειρηνευτικές προσπάθειες να απόσχει το Ισραήλ από ενέργειες που βλάπτουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέρη και αλλάζουν την κατάσταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό αυτών των ενεργειών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Ισραήλ συνέχισε τον εβραϊκό εποικισμό της ανατολικής Ιερουσαλήμ διώχνοντας την Κυριακή Παλαιστινίους από δύο σπίτια, ώστε να επιτραπεί η εγκατάσταση σ’ αυτά ισραηλινών οικογενειών. Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Σερβίας και της Τουρκίας εξελίσσεται κανονικά, ενώ θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται περαιτέρω, σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού του σερβικού Γενικού Επιτελείου, υποστρατήγου Μλάντεν Τσίρκοβιτς. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Σέρβου υπαρχηγού με το νέο αμυντικό ακόλουθο (ΑΚΑΜ) της Τουρκίας στο Βελιγράδι, συνταγματάρχη Μπουρχάν Ακτάς.

Ομαλά εξελίσσεται η στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία
Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Σερβίας και της Τουρκίας εξελίσσεται κανονικά, ενώ θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται περαιτέρω, σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού του σερβικού Γενικού Επιτελείου, υποστρατήγου Μλάντεν Τσίρκοβιτς. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Σέρβου υπαρχηγού με το νέο αμυντικό ακόλουθο (ΑΚΑΜ) της Τουρκίας στο Βελιγράδι, συνταγματάρχη Μπουρχάν Ακτάς.Στη συνάντηση των δύο στρατιωτικών εξετάστηκαν θέματα περιφερειακού και διεθνούς αμυντικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης, αναλύθηκε το αμυντικό πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Τουρκίας.

Σημερινη,ikypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube