REAL TIME |

Γενικά θέματα 27 Αυγούστου 2009

Κυπριακό – Θρησκευτικά τάγματα – Τζαμιά

Κυπριακό – Θρησκευτικά τάγματα – Τζαμιά

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» αναφέρεται στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα ομάδα δημοσιογράφων από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας και τις εντυπώσεις των μελών της κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μέρχαμπα Μουσταφά Ασλάν γράφει ότι όλο και περισσότερο διευρύνεται η απόσταση Τουρκίας και Κύπρου και αυτό γιατί στην Κυπριακή Δημοκρατία βλέπουν τον τουρκικό στρατό ως στρατό κατοχής ενώ από την πλευρά της η Τουρκία βλέπει την Κύπρο ως καμπούρα στην πλάτη της.

Πρόσθεσε ότι τα διάφορα θρησκευτικά τάγματα δεν μπόρεσαν να εδραιωθούν παρά μόνο στα λεγόμενα πανεπιστήμια και ότι μετά τη «στρατιωτική άλωση της Κύπρου το 1974», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή, «τώρα θα πρέπει να γίνει και μια πνευματική άλωση», κατά την έκφρασή του.

Ο επίσης δημοσιογράφος της «Κίπρισλι» Τσετίν Ορανλί γράφει ότι η Κύπρος είναι ένας μικρός νομός της Τουρκίας όπου τα καύσιμα είναι πολύ φθηνά, όπου υπάρχουν έξι λεγόμενα πανεπιστήμια και όπου όμως, τα πολλά καζίνο καταστρέφουν την τ/κ κοινότητα.

Τέλος, ο επίσης δημοσιογράφος της ”Κίπρισλι”, Μεμλεκέτ Αλί Κιοσέογλου, γράφει ότι στην Κύπρο ομιλείται μια διαφορετική τουρκική γλώσσα, υπάρχει μια διαφορετική πολιτιστική δομή και ότι οι Τ/κ δεν είναι αρκετά θρησκόληπτοι.

Αναφέρει, ακόμη, ότι οι Τ/κ δεν συνεννοούνται με τους έποικους, ότι στις ελεύθερες περιοχές υπάρχουν 125 τζαμιά και στα κατεχόμενα μόνο 182 ενώ δεν επιτρέπεται η διδασκαλία του κορανίου στο ψευδοκράτος.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube