Γενικά θέματα 28 Αυγούστου 2009

Ολέθρια η θέση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος; Όπως εξηγεί ο Θουκυδίδης, η πραγματική αιτία ήταν ότι η αύξηση της δύναμης της Αθήνας και ο φόβος που προκάλεσε στη Σπάρτη, έκαμαν τον πόλεμο αναπόφευκτο. Με απλά λόγια, η Σπάρτη φοβήθηκε ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων με την Αθήνα. Έτσι αναζητήθηκε η αφορμή για να εκραγεί ο πόλεμος. Είναι διαχρονικό αξίωμα στη στρατηγική ότι, όπου δημιουργείται κενό, ο εχθρός σπεύδει να το συμπληρώσει, αναλώμασι του ανίσχυρου ή αδιάφορου ή άοπλου αντιπάλου του.

Ολέθρια η θέση Χριστόφια για αποστρατιωτικοποίηση

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος; Όπως εξηγεί ο Θουκυδίδης, η πραγματική αιτία ήταν ότι η αύξηση της δύναμης της Αθήνας και ο φόβος που προκάλεσε στη Σπάρτη, έκαμαν τον πόλεμο αναπόφευκτο. Με απλά λόγια, η Σπάρτη φοβήθηκε ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων με την Αθήνα. Έτσι αναζητήθηκε η αφορμή για να εκραγεί ο πόλεμος. Είναι διαχρονικό αξίωμα στη στρατηγική ότι, όπου δημιουργείται κενό, ο εχθρός σπεύδει να το συμπληρώσει, αναλώμασι του ανίσχυρου ή αδιάφορου ή άοπλου αντιπάλου του. Από κτίσεως κόσμου, δύο είναι κατ’ εξοχήν οι στόχοι κάθε σοβαρού κράτους: Η επιβίωση και η ασφάλειά του. Και τα δύο συναρτώνται και στηρίζονται σε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η δύναμη -στρατιωτική, πολιτική ή και οικονομική- είναι η ικανότητα ενός κράτους να επιτυγχάνει αποτελέσματα διά του επηρεασμού, με κάθε μέσο, της απόφασης του άλλου. Η Κύπρος δεν είναι μεγάλη δύναμη ούτε μεγάλη χώρα. Αντιμετωπίζει, όμως, μέγιστους κινδύνους, που μορφοποιούνται με την κατοχή του 37% του εδάφους της από την Τουρκία.
Στοιχειώδης γνώση της Ιστορίας, της γεωπολιτικής, των διεθνών και διακρατικών σχέσεων επιβάλλουν όπως η Κύπρος διατηρεί αξιόμαχες και σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις. Ατύχησε, όμως, να έχει ηγέτες, που θητεύουν στη σφαίρα των παραισθήσεων και των ευσεβών πόθων. Από την εποχή του Γλ. Κληρίδη τέθηκε θέμα αποστρατιωτικοποίησης της νήσου. Δηλ. ο πλήρης αφοπλισμός της, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Έκτοτε, όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η σημερινή, που ελαύνεται από τα μαρξιστικά της σύνδρομα και τις κομμουνιστικές ιδεοληψίες της, κανοναρχεί ότι στόχος της πολιτικής της είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. Γι’ αυτό άρχισε την κατεδάφιση της Εθνικής Φρουράς και της εφεδρείας. Ο υπουργός Άμυνας, απευθυνόμενος προ ημερών σε νεοσύλλεκτους, αντί να τονώσει το πατριωτικό και εθνικό τους φρόνημα για να αντισταθούν, αν χρειαστεί, κατά του Τούρκου κατακτητή, ευχήθηκε του χρόνου να μην έχουμε στρατό! Πρόκειται για την πιο ανεύθυνη και υπονομευτική, της άμυνάς μας, θέση. Όπως ακριβώς η πρόσκληση στους νεοσύλλεκτους να γίνουν ρουφιάνοι και να καταγγέλλουν τους εκπαιδευτές τους.
Την περ. Τετάρτη, ο Φ. Κλόκκαρης, αντιστράτηγος ε.α., σε εμπεριστατωμένη ανάλυσή του, υπογραμμίζει ότι η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου θα είναι ολέθρια για τον κυπριακό Ελληνισμό. Μια αφοπλισμένη Κύπρος, όπως τη θέλουν Χριστόφιας-ΑΚΕΛ-Παπακώστας, εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και τη Βρετανία. Την Τουρκία, επειδή θα ελέγχει ανενόχλητη όλο το νησί. Τη Βρετανία, επειδή θα εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τα στρατηγικά και γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της θέσης της Κύπρου. Και πότε αυτή η ολέθρια θέση, που εξυπηρετεί εντυπωσιοθηρικά και ψηφοθηρικά το ΑΚΕΛ; Όταν η Κύπρος, ως μέλος πλέον της ΕΕ, καλείται να συμμετέχει ισότιμα στην ΚΕΠΠΑ. Κυρίως, η αποστρατιωτικοποίηση αναιρεί το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα, ενώ θα υπονομεύσει οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό.
Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση χωρίς ασφάλεια, και δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια χωρίς ικανές και σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις. Το παράδειγμα της Ελβετίας διδάσκει. Όπως σημειώνει ο Φ. Κλόκκαρης, κανείς δεν πρόκειται να μεριμνήσει για την ασφάλειά μας παραμόνον εμείς. Την κρίσιμη ώρα, θα είμαστε μόνοι. Μια αφοπλισμένη Κύπρος θα κατασπαραχθεί πλήρως από την Τουρκία. Στο σημερινό άναρχο κόσμο, δεν υπάρχει κράτος, που σοβαρά να θεωρεί την αποστρατιωτικοποίηση ως υπεύθυνη επιλογή. Μόνον η δύναμη μετρά και υπολογίζεται. Η κυβέρνηση Χριστόφια και ο υπουργός Άμυνας δεν φαίνονται να κατανοούν ότι οι ανοχύρωτες χώρες είναι οι πρώτες προς κατοχήν χώρες.

Αντιστάσεις
ΣΗΜΕΡΙΝΗ – ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube