REAL TIME |

Γενικά θέματα 11 Αυγούστου 2009

Συρρίκνωση – ρεκόρ της ρωσικής οικονομίας

Συρρίκνωση – ρεκόρ της ρωσικής οικονομίας

Συρρίκνωση – ρεκόρ εμφάνισε η ρωσική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η άνοδος της ανεργίας περιόρισε την καταναλωτική ζήτηση, ενώ τα τραπεζικά δάνεια «πάγωσαν».
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 10,9% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης 10,2% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 7,5%.
Η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας το προηγούμενο τρίμηνο είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν είχε διαμορφωθεί στο 9,8% και είχε βάλει τέλος σε 10 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χειρότερη διεθνής χρηματοοικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση έχει περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα μέταλλα της Ρωσίας, με τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας να καταγράφει μεγάλη μείωση.
«Δεν μπορούμε να αναπτυσσόμαστε πια με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με ηγέτες πολιτικών κομμάτων. «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Και η κρίση μας έχει σπρώξει σε μια κατάσταση, όπου θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για την αλλαγή της δομής της οικονομίας», τόνισε, μεταξύ άλλων.
Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube