REAL TIME |

Γενικά θέματα 31 Αυγούστου 2009

Εντοπίσθηκαν οι σοροί των δύο τελευταίων στρατιωτών

Οι σοροί των δύο τελευταίων Αυστραλών στρατιωτών που αγνοούνταν στο Βιετνάμ, επέστρεψαν σήμερα στην Αυστραλία σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροπλάνου, στο οποίο επέβαιναν.

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό τύπου “Ηρακλής” μετέφερε στην αεροπορική βάση Ρίτσμοντ του Σίδνει, τα λείψανα των δύο 24χρονων αεροπόρων, του υποσμηναγού Μάικλ Χέρμπερτ και του ανθυποσμηναγού Ρόμπερτ Κέιρβερ, οι οποίοι είχαν χαρακτηρισθεί ως αγνοούμενοι το Νοέμβριο του 1970, όταν το τύπου “Καμπέρα” βομβαρδιστικό τους δεν επέστρεψε από αποστολή πάνω από το Βιετνάμ.

Όμως εφέτος, 39 χρόνια αργότερα, βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου τους και τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν και οι σοροί τους.

Στο Βιετνάμ υπηρέτησαν περίπου 60.000 Αυστραλοί, 500 από τους οποίους σκοτώθηκαν εκεί. Οι σοροί έξι από αυτούς δεν είχαν βρεθεί όταν οι αυστραλιανές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την χώρα το 1971, αλλά έκτοτε οι τέσσερις είχαν εντοπισθεί και επαναπατρισθεί.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube