Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Αυγούστου 2009

Ευχές για λύση του Κυπριακού και διάλυση της Εθνικής Φρουράς

Ευχές για λύση του Κυπριακού και διάλυση της Εθνικής Φρουράς

Την ευχή και την ελπίδα του χρόνου τέτοια μέρα να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε στρατό, εξέφρασε χθες ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, προσθέτοντας πως «όλων οι προσπάθειες είναι να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα με ειρηνικά μέσα και όλοι μαζί, Ε/κ και Τ/κ, να ζήσουμε ειρηνικά στην πατρίδα που μας γέννησε και μας ανάθρεψε».

Ανέφερε, ωστόσο, πως ενόσω υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί, ενόσω κατέχεται η μισή Κύπρος, δεν θα υπάρχει εφησυχασμός και η έγνοια μας θα είναι η συνεχής ενίσχυση, ενδυνάμωση και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να αποτρέψουμε την όποια εχθρική επιβουλή.
Οι δηλώσεις Παπακώστα έγιναν ύστερα από την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2009 Β’ ΕΣΣΟ, στο ΚΕΝ Λάρνακας, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ, του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, βουλευτών και συγγενών των νεοσυλλέκτων.
Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι πήραν άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να περάσουν το σαββατοκύριακο με τους δικούς τους.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Ικανοποίηση
Στις δηλώσεις του ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές, τους διοικητές όλων των ΚΕΝ της Κύπρου, την ηγεσία και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ανέφερε ότι «πραγματικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από την όλη παρουσίαση των νεοσυλλέκτων. Πιστεύω και εύχομαι ότι η 2009 Β ΕΣΣΟ θα είναι ίσως η καλύτερη, και αυτό το εννοώ» είπε.

Για τον Λιμνίτη
Κληθείς να σχολιάσει τα έργα που κάνουν οι κατοχικές «Αρχές» στον Λιμνίτη, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «παρακολουθούμε το θέμα. Δεν ξέρουμε το σκοπό για τον οποίο κάνουν αυτή την εμβάθυνση, αλλά εμείς έχουμε πληροφορίες τις οποίες αξιοποιούμε και θα γνωρίζουμε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος τους» είπε, και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να προετοιμάζονται για να ”γιορτάσουν” την επέτειο του 1964 των Κοκκίνων».

Ο «Νικηφόρος»
Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να θεωρείται οριστική η ματαίωση της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς, ο υπουργός απάντησε αρνητικά. «Όχι δεν υπάρχει τίποτε το οποίο να μας πείθει ότι δεν θα γίνει η άσκηση. Οι προετοιμασίες θα γίνονται και θα το δούμε στην πορεία εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η άσκηση» είπε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι νωρίς ακόμα, δεδομένου ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου, και «δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε από τώρα τα εάν θα γίνει ή όχι η άσκηση ”Νικηφόρος”. Αυτό είναι πολιτικό θέμα, είναι πολιτική απόφαση και θα τη δούμε στην πορεία» σημείωσε.

O Γ. Ομήρου
Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κύπρο και το Αιγαίο επιβάλλει συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου και διατήρηση της αμυντικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκτιμά ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου. Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο κ. Ομήρου μετά την ορκωμοσία στο ΚΕΝ Πάφου. Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι «η τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο εκφράζεται με την εκβάθυνση του λιμανιού στα Κόκκινα, και στο Αιγαίο με τις μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου» σημείωσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube