Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Αυγούστου 2009

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιουλ απέρριψε εκ των προτέρων το ειρηνευτικό σχέδιο Οτσαλάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ απέρριψε εκ των προτέρων τον «οδικό χάρτη» για την ειρήνη που πρόκειται να παρουσιάσει ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δηλώνοντας ότι ο Οτσαλάν δεν είναι ένας εταίρος για την ειρήνη.

Ο Οτσαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί-φυλακή Ιμραλί, στο οποίο είναι ο μοναδικός κρατούμενος. Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δικηγόροι του είναι έτοιμοι να παραλάβουν ένα αντίγραφο του σχεδίου του.
Ωστόσο ο Γκιούλ απέρριψε τα δημοσιεύματα αυτά, λέγοντας χθες το βράδυ: «Ξεχάστε το Ιμραλί, προχωρήστε μπροστά. Το Ιμραλί δεν είναι εταίρος μας για την ειρήνη».
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Γκιούλ δήλωσε επίσης:
«Κάθε χώρα πρέπει να λύνει τα προβλήματά της με δικές της πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα οποιασδήποτε προσπάθειας πρέπει να ενισχύει την ενωτική δομή της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, μια πολιτισμένη χώρα, μια χώρα που έχει στόχο να ενισχύσει τις δημοκρατικές προδιαγραφές της».
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube