Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2009

Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ

Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. Η διεξαγωγή των έκτακτων κρίσεων στη στρατιωτική πυραμίδα αναμένεται να επιφέρει την αντικατάσταση δύο αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθούν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας και ο αρχηγός του Στρατού, Δημήτρης Βούλγαρης. Για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ υποψήφιοι είναι ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο αρχηγός του Ναυτικού, αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης.

Η είδηση για την αυριανή διεξαγωγή των κρίσεων στις ένοπλες δυνάμεις πυροδότησε φημολογίες περί παραίτησης του σημερινού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Γράψα. Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το διαψεύδουν και επικαλούνται ότι συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια θητείας που προβλέπει η νομοθεσία για την παραμονή του αρχηγού σε αυτή τη θέση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχηγός Γράψας θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση από την κυβέρνηση. Ισχυρίζονται επίσης ότι ο μήνας Αύγουστος αποτελεί καλή περίοδο για μια “ομαλή μετάβαση” για τη διαδικασία της διαδοχής στην ανώτατη ιεραρχία.

Κορωναίος Πασχάλης
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποφασίζει την Πέμπτη το ΚΥΣΕΑΈκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το μεσημέρι της Πέμπτης το ΚΥΣΕΑ, οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την υπουργό Εξωτερικών θα συναντηθεί νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Γράψας αντικαθίσταται από τον μέχρι τώρα αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διαψεύδει φημολογίες ότι ο Δ.Γράψας οδηγήθηκε σε παραίτηση και υποστηρίζουν ότι συμπληρώθηκαν δύο χρόνια θητείας που προβλέπει η νομοθεσία για την παραμονή του αρχηγού σε αυτή τη θέση.

Ο αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας, αρχηγός ΑΤΑ (Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας) γίνεται αρχηγός ΓΕΑ, ενώ ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος πρόκειται να αναλάβει αρχηγός ΓΕΣ.

Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Πατσαντάρας αναμένεται να αναλάβει αρχηγός ΑΤΑ.

Στη θέση του παραμένει, αναφέρουν πληροφορίες, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube