REAL TIME |

Γενικά θέματα 25 Αυγούστου 2009

Αιφνιδιαστικά στην Τσετσενία ο Πούτιν

Αιφνιδιαστικά στην Τσετσενία ο Πούτιν

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιεί ξαφνική, απρογραμμάτιστη επίσκεψη στην καυκασιανή Δημοκρατία της Τσετσενίας όπου δρουν αυτονομιστές αλλά και αντάρτες ισλαμιστές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Σμιρνόφ.

Ο κ. Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί με τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ για να συζητήσουν “κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα αλλά και θέμα της ανεργίας” στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, ανέφερε ο κ. Σμιρνόφ ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί λόγω της παρουσίας του κ. Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του νυν προέδρου, πρώην προέδρου της Τσετσενίας, Αχμαντ Καντίροφ που σκοτώθηκε το 2004 σε επίθεση εναντίον του στο Γκρόζνι, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση που έδειξε και εικόνες και τον ρώσο πρωθυπουργό να πλέκει το εγκώμιό του χαρακτηρίζοντάς τον “θαρραλέο και ταλαντούχο άνθρωπο που έβαλε τις βάσεις για τη δημοκρατία στην Τσετσενία”

Καμία άλλη πληροφορία δεν δόθηκε μέχρι στιγμής για την επίσκεψη Πούτιν, πέραν του ότι “πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη εργασίας”, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επίσκεψη του κ. Πούτιν φαίνεται ότι ήταν πράγματι εξαιρετικά μυστική και ξαφνική αφού δεν είχαν γνώση της ούτε Τσετσένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που εξεπλάγησαν από την παρουσία του στο Γκρόζνι.
Νooz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube