Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Αυγούστου 2009

Aπαγόρευση κυκλοφορίας στην Ονδούρα μετά την ογκώδη διαδήλωση υπέρ του Σελάγια

Aπαγόρευση κυκλοφορίας στην Ονδούρα μετά την ογκώδη διαδήλωση υπέρ του Σελάγια


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τεγκουσιγάλπα

Χιλιάδες για τη Δημοκρατία
Η πρώτη ογκώδης διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας και της επιστροφής του Μανουέλ Σελάγια πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με την Αστυνομία. Η de facto κυβέρνηση Μιτσελέτι επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν επί ημέρες για να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα.

Διαδηλωτής, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, γεγονός που εξόργισε το πλήθος. Ακολούθησαν εμπρησμοί οχημάτων και καταστημάτων.

Το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης στο πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου οργάνωσε επίσης πορεία στην πόλη Σαν Πέδρο Σούλα για να πιέσει για την επιστροφή του Σελάγια.

«Μας φοβούνται γιατί δεν φοβόμαστε» δήλωσε η κόρη του Σελάγια, Ορτένσια, αναφερόμενη στην de facto κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Ρομπέρτο Μιτσελέτι.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) σχεδιάζει να στείλει αντιπροσωπεία υπουργών Εξωτερικών στην Ονδούρα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης σε μια προσπάθεια να υπάρξει λύση στην κρίση διαμέσου διαπραγματεύσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube