Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 19 Αυγούστου 2009

“Οι Ταλιμπάν είναι ισχυρότεροι σήμερα” λέει ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

“Δεν νομίζω ότι θα χάσουμε αυτή τη μάχη με τους αντάρτες. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε”, δήλωσε ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ, αλλά παραδέχτηκε ότι “αυτοί (οι αντάρτες) έχουν την κεκτημένη ταχύτητα και την πρωτοβουλία”.

Οι Ταλιμπάν βρίσκονται στην ισχυρότερη θέση αφότου εκδιώχθηκαν από την εξουσία το 2001, καθώς το Αφγανιστάν προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.

“Η δράση των ανταρτών έχει αυξηθεί. Γεωγραφικά, αλλά και σε επίπεδο βίας”, δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, σε συνέντευξη σε γερμανούς δημοσιογράφους, στην έδρα του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ.

“Βρισκόμαστε απέναντι σε μία πολύ ουσιαστική πρόκληση για την εδαφική ακεραιότητα και το λαό του Αφγανιστάν”, δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Αφγανιστάν, τον Ιούνιο. Πρόσθεσε πάντως ότι οι δυνατότητες που έχει η αφγανική κυβέρνηση έχουν επίσης αυξηθεί μετά το 2001 και οι δυνάμεις που διαθέτουν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αυξηθεί ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια.

“Δεν νομίζω ότι θα χάσουμε αυτή τη μάχη με τους αντάρτες. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε”, δήλωσε ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ, αλλά παραδέχτηκε ότι “αυτοί (οι αντάρτες) έχουν την κεκτημένη ταχύτητα και την πρωτοβουλία”.

Ο στρατηγός, που υπηρέτησε ως επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού και ηγήθηκε ενός επιτυχημένου προγράμματος εξουδετέρωσης των ανταρτικών ομάδων στο Ιράκ, πριν μετατεθεί στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι παρόλο που “υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά” στην Καμπούλ, η πρωτεύουσα είναι “αξιοσημείωτα πιο ασφαλής, σε σχέση με την κατάσταση πριν από ένα ή δύο χρόνια”.
NOOZ.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube