REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 14 Αυγούστου 2009

Ρωσία: Στο Σότσι η Μέρκελ

Ρωσία: Στο Σότσι η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται σήμερα στο Σότσι, στη νότιο Ρωσία, για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, η οποία αναμένεται να περιστραφεί κυρίως στο θέμα των ρωσικών επενδύσεων στη γερμανική βιομηχανία.

Ο Μέρκελ αναμένεται να αφιχθεί στο παραθεριστικό θέρετρο στις 13.00, ώρα Ελλάδος, για την τρίτη της συνάντηση με τον Μεντβιέντεφ μέσα στο έτος, σχεδόν έναν μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, για τις οποίες η καγκελάριος φέρεται επικρατέστερη νικήτρια.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο οι συνομιλίες θα εστιασθούν κατά κύριο λόγο στα κοινά οικονομικά σχέδια. Ιδιαίτερα θα εξετασθεί η εξαγορά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, για την οποία επικρατέστερη είναι η καναδική Magna με τη στήριξη της ρωσικής τράπεζας Sberbank. Χθες, η Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στην εξαγορά της Opel από τη Magna, ευελπιστώντας σε μία σύντομη έκβασή της.

Οι Μέρκελ και Μεντβιέντεφ θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο εισόδου Ρώσων επενδυτών και στο ναυπηγείο Wadan, όπως και στην κατασκευάστρια πληροφορικών συστημάτων Qimonda, θυγατρική του κατασκευαστή ημιαγωγών Infineon εταιρείες που αμφότερες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες λόγω της κρίσης.

Επίσης, οι Μέρκελ και Μεντβιέντεφ θα εξετάσουν γενικότερα ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής πολιτικής-μεταξύ των οποίων προεξέχουν τα πυρηνικά του Ιράν και η κατάσταση στο Αφγανιστάν-καθώς και θέματα πολιτιστικής συνεργασίας, εφ’ όσον πλησιάζουν οι επέτειοι από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Παράλληλα, η Μέρκελ -σύμφωνα με χθεσινοβραδυνή ραδιοφωνική συνέντευξή της-θα πιέσει τον συνομιλητή της να αναλάβει δράση για τη βελτίωση της κατάστασης των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Καύκασο, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία τριών εξ αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube