Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Αυγούστου 2009

«Τεχνητή» η κρίση Ελλάδας-Τουρκίας υποστηρίζει ο τουρκικός Τύπος

«Τεχνητή» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Μιλιέτ, την κρίση που επιχειρήθηκε να προκληθεί από ορισμένα ΜΜΕ στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. «Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έβαλε τελεία και παύλα στις συζητήσεις», γράφει η εφημερίδα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Σαμπάχ» που αναφέρει ότι «η κρίση ξεπεράστηκε σε 45 λεπτά με τηλεφωνική διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών».

“Δεν υπάρχει θέμα κράτησης ή σύλληψης. Το νησί, άλλωστε, ανήκει στην Ελλάδα», τονίζει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της. Πηγές του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μίλησαν στη Μιλιέτ,είπαν ότι “το Καράαντα (δηλ. η νησος Ρω) είναι ένα νησί,που ανήκει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 4ης Ιανουαρίου 1932”, αναφέρει η εφημερίδα.

“Οι δε πληροφορίες ότι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τέθηκαν υπό κράτηση από τις ελληνικές Αρχές προκάλεσαν αναστάτωση στην Τουρκία”, σημειώνει η εφημερίδα και περιγράφει την προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή και των στρατιωτικών αρμοδίων και του πρέσβη, Ερτουγρούλ Απακάν, ο οποίος, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου,τηλεφώνησε στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα και αναζήτησε σχετικές πληροφορίες για το θέμα.

Η Ελλάδα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτήρισε την ενέργεια που έγινε ανοικτα του Καστελόριζου ως “έλεγχο”, αναφέρει στο δημοσίευμά της η “Μιλιέτ”. Μετά έγινε η δήλωση του εκπροσώπου του τουυρκικού υπουργείου, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

“Η κρίση στο Καράαντα (Ρω) λύθηκε σε 45 λεπτά”, γράφει η εφημερίδα “Σαμπάχ” και περιγράφει και αυτή τον “συναγερμό” που σήμανε στη Άγκυρα η απόπειρα να προκληθεί κρίση.

“Η κρίση ξεπεράστηκε σε 45 λεπτά με τηλεφωνική διπλωματία μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα και προσθέτει ότι: “η επαφή – κλειδί ήταν αυτή του Τούρκου υφυπουργού Ερτουγρούλ Απακάν με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτη Ξύδα”.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube