Γενικά θέματα 2 Αυγούστου 2009

Φόρος τιμής στον ήρωα Δημήτρη Σταύρου

Φόρος τιμής στον ήρωα Δημήτρη Σταύρου


“Με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τον γενναίο των γενναίων, τον ατρόμητο πολεμιστή του ηρωικού 212 τάγματος Επιστράτευσης, τον έφεδρο Ανθυπίλαρχο Δημήτρη Σταύρου”, είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, ο κ. Πασχαλίδης ομολόγησε ότι ”είχα την τύχη να συμπολεμήσω με τον ήρωα που τιμούμε σήμερα”.

”Πολεμήσαμε μαζί δίπλα στα παλληκάρια της ΕΛΔΥΚ και η μοίρα το έφερε να τον δω με τα μάτια μου σε απόσταση αναπνοής, να πέφτει ηρωικά την αποφράδα εκείνη ημέρα, τη 16η Αυγούστου του 1974”, σημείωσε.

Ο ηρωικός έφεδρος και φίλος Δημήτρης Σταύρου από τα Λατσιά, συνέχισε, έμεινε πολεμώντας στις επάλξεις της τιμής και του καθήκοντος, πιστός παραστάτης των μαχόμενων δίπλα του, γενναίων της ΕΛΔΥΚ, των γενναίων του Αγίου Παύλου και της πράσινης γραμμής.

Ανέφερε ότι στις επικές μάχες των προκεχωρημένων θέσεων του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, του υψώματος «Γρηγορίου» και των φυλακίων «Ελισσαίος», «Κιβωτός» και «Παλλούκια», γράφτηκαν στιγμές υπέρτατου μεγαλείου.

”Τις σελίδες εκείνου του έπους συμπλήρωνε και με τη δική του ανδρεία, για να τις υπογράψει τελικά με το αίμα του ο Εφεδρος Ανθυπίλαρχος Δημήτρης Σταύρου, ο αγαπητός μου φίλος, ο φοιτητής της ιατρικής, που βρισκόταν εκείνο το Καλοκαίρι στη Κύπρο για διακοπές”, πρόσθεσε.

”Με ολοφάνερη την υπεροπλία των Τούρκων από ξηράς και αέρος, ο Δημήτρης έλεγε: ‘Αν φύγετε, θα αφήσετε τους Τούρκους να προελάσουν ανενόχλητοι. Εδώ πρέπει να μείνουμε και να πολεμήσουμε. Πρέπει να σώσουμε τη Λευκωσία. Εγώ θα μείνω εδώ και να τους αντιμετωπίσω’. Αυτό έπραξε ο γενναίος Δημήτρης. Εμεινε και τους αντιμετώπισε με τίμημα τη ζωή του”, συμπλήρωσε.

”Αυτόν τον ήρωα θυμόμαστε και του αποτίνουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής. Αυτόν, που είχε ως υπέρτατες αξίες την ειρήνη, την ελευθερία, τη νομιμότητα, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και για τις οποίες θυσιάστηκε, παραμένοντας μέχρι το τέλος συνεπής και ανυποχώρητος υπερασπιστής. Αυτόν, που πιστός στις πανάρχαιες παραδόσεις του λαού μας, δεν δείλιασε, δεν έγινε ρίψασπις, αλλά παρέμεινε και έπεσε μαχόμενος στην περιοχή του Υψώματος Γρηγορίου στη Λευκωσία, στις σύγχρονες Θερμοπύλες που τον έταξε η ιστορία και έδωσε μαθήματα ηθικής, τόλμης και ανδρείας, θέτοντας πάνω από όλα την πλήρωση του ιερού καθήκοντος προς την πατρίδα”, κατέληξε ο κ. Πασχαλίδης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube